PRIČA MAME MIRELE : Šta kad dete rodi dete ??

Bila je 2013. godina. Godina kada sam se zaljubila kao nikada do tada. Iste te godine sam trebala da se selim sa majkom u inostranstvo. Ali, uspela sam da pokvarim planove. Bila sam mlada i neiskusna, željna ludovanja. I tako sam ostala trudna sa samo 17. godina.

foto. privatna arhiva mame Mirele 

Već sam ušla u treći mesec kada je doktor potvrdio trudnoću. Odnosi sa roditeljima su postali zategnuti. Moji su razvedeni, i sa ocem sam se retko viđala, pa hajde da kažem da su se relativno brzo izgladili. Ali sa mamom baš i nisu. Tek nakon mesec dana smo počele iole normalno da komuniciramo i funkcionišemo. Jedno je bilo sigurno, ja ostajem u Srbiji, a mama odlazi i počinje novi život, bolji život na drugom kontinentu.

Nastalo je pitanje:”Šta sa školom? “. Ostala mi je još jedna godina do mature. Kao iz topa sam odgovorila da ću je završiti. Naravno da mi nisu verovali i u neku ruku omalovažavali moju odluku. Razredna mi je izašla u susret i davala mi je savete šta i kako. Nakon što se vest o sedamnaestogodišnjakinji koja je trudna proširila brzinom svetlosti, krenule su priče. Starije žene su naravno bile u čudu, a moji vršnjaci su mi upućivali svakakve uvrede, uglavnom preko društvenih mreža, kao i poglede gde god se pojavim.

Sa tim mi se tada nije bilo teško nositi, ali kako vreme prolazi, sve više me to muči. Muče me pitanja tipa šta sam im uradila da pričaju ružne stvari i neistine o meni i daju sebi slobodu da uzimaju ne samo mene već i moje roditelje u usta. Školu sam završila, ostvarila sam se u ulozi majke ne samo jednog, već dva anđela, treći je na putu. Ostala sam sa njihovim ocem, imam svoju porodicu i srećna sam. Svima koji nisu verovali u mene sam dokazala suprotno, da MOGU. Majka se odselila i zna mi biti teško bez nje. Ali život ide dalje. Ko zna, možda jednog dana i mi odemo u njene krajeve.

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Zato želim da poručim svim mladim majkama da se potrude da se ne obaziru na ono šta okolina priča, jer to najviše i ubija. Neka se trude koliko god mogu da ostvare svoje ciljeve bez obzira kakvu vrstu žrtve oni nose sa sobom.

Hvala mami Mireli na priči i mališanima želim divno i bezbrižno detinjstvo . I neka ne sluša šta će ko da kaže bitno je da je ona srećna i da ima lep brak i ljubav :* 

autor priče . mama Mirela 

izvor . devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA !

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...