PRIČA MAME SANDRE :Ljubav dugo čekana

0

Udala sam se vrlo mlada. Radili smo na bebi ali nam nije išlo, a mi smo i dalje pokušavali, i sve tako 3 pune godine.

foto-2

nogice

28. 12. Sam trebala da dobijem meni kasni, 5 dan pa 10 ja i dalje nisam dobila, muž došao kući ja kažem da sam trudna, on ne veruje, a i ja sam u čudu jer mi nikad nije kasnilo,.Prolazi dan po dan meni još uvek kasni, odem u apoteku kupim test za trudnoću. Jedan sam kupila drugi dobila gratis, dodjem kući uradim test pozitivan, a ja i dalje ne verujem. Na testu piše da treba ujutru da se uradi ja tako i uradim i opet pozitivan ja i muz presrećni.

Odlazimo kod doktora , trudnoća prisutna mesec ipo, meni suze na oči posle , srce ubrzano lupa, osećaj neopisiv. Termin je bio 04. Oktobar. Trudnoća je uredna bila, rekli su mi da je dečak i došlo je to jutro 25. 09 ja ustanem gaćice mokre uzela sam torbu i pravac dispanzer po uput za bolnicu .Pošto je bila subota dežurna doktorka me pregledala rekla da plodova voda počela da curi i da odmah odem na odeljenje.

Odem na odeljenje doktor koji me primio me pregleda i kaže: Ja ne znam zašto ste vi došli kad je sve uredu, ali ostanite na ispitivanju. Sestra me odvela na Ctg i smestila u sobu. Na svaka 3 sata pregled i ctg i doktor kaže sve kako treba a meni pelenica mokra, vec 3 prsta otvorena tako celi dan.

Uveče zamena smene opet pregled doktorka me pregledala kaže:Ja tebi ovde nevidim vodenjak niti polodova voda brzo na ultrazvuk. Odem tamo na ultrazvuk plodova voda nema, a beba obmotala pupcanik dva kruga oko vrata, i da se uključi idukcija za prirodan porodjaj.

HITAN CARSKI

Vratim se u salu na stolu uključuju idukciju i ctg rade i u jednom trenutku gubi se bebin otkucaj srca , svi oko mene pomeraju levo, desno gore dole i etoo opet kuca. Ipak nećemo prirodni radimo hitan carski jer ni jedan ctg tokom celog dana nije bio uredu. Doktor skuplja ekipu sestra mi stavlja kateter i polako liftom idemo u salu. Stigli smo sala hladna doktora puno

Stavili me na sto , i pošto sam večerala morali da mi prazne želudac sondom, (jedan od najgorih osecaja) Nekako stavilu sondu ispraznili želudac namazali telo jodom, stavili mi masku na lice, i potonuh u san. Bude me ja otvaram oči sve belo, nemam jasnu sliku, i sestra mi kaže da sam dobila sina, rekla mi i težinu i dužinu ali je od anestezije nisam čula,

RODIO SE MOJ PRINC

Polako sam se sa operacionog stola prebacila u njihov krevet i odvezli me u sobu. Ja sama u sobi a bebu rekli tek ujutru u 22:40 Sam rodila sina 3, 400gr težak i 49 cm dug.. Hladno mi, noge utrnule od anestezije rana boli, a ja čekam jutro da vidim moju sreću.. Svice jutro 6h dolazi sestra ustajem odlazim do kupatila sredim se i čekam moje čedo u 8h dolazi sestra donosi mog sin a on lep, kosica duga crna , nosić mali, i opet suze, one radosnice, uzela sama ga u ruke a suza, suzu stiže a on bezbrižno spava.line9

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Poruka Ne kaže se uzalud ono što se najduže čeka najviše se voli. Mame mazite i ljubite decu što više, ne kukajte kao imate višak kila, kako malo spavate, kako imate strija to je je medalja časti biti majka, a deca će brzo porasti i ti slatki trnenuci će vam mnogo faliti.

Hvala mami Sandri na priči a malom princu želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

autor priče : mama Sandra 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !! 

PROČITAJTE I OVE PRIČE

Komentara
Loading...