PRIČA NAM DOLAZI IZ AUSTRALIJE : MOJE ISKUSTVO SA PORODJAJA

0

Zdravo urednice
Evo nakon 3 mjeseca konačno da napišem koje slovo o svom iskustvu.

- Oglasi -

Moja prva trudnoća
Na trudnoću sam se odlučila u vreme kad sam osjetila da to zaista želim. Imala sam strah pri pomisli kako će to uticati na moje tijelo,strah od porodjaja ,da li ću se snaći sa bebom i da li ću uspjeti biti prava majka.
U prvom tromjesečju sam bila dosta umorna,živčana i mučila me nadutost.
U drugom tromjesečju sam se odlično osjećala.
Trece tromjesečje je već bilo malo teže. krajem 8 og mjeseca su me počeli boliti zglobovi,mučila me nesanica,nisam mogla naći položaj u krevetu i brzo sam se umarala.
Ali ipak u poredjenju sa iskusvima drugih žena, imala sam laganu trudnoću s’ obzirom da nije bilo nikakvih komlikacija,nisam imala mučnine ni povraćanja.
Pošto živim u Australiji,cijelu trudnoću mi je vodio doktor opštee prakse,sa ginekologom sam imala susret samo 2 puta,u 30-oj i 37-oj sedmici,i nisam imala niti jedan vaginalni pregled,jer to ovdje ne rade osim ako nije u pitanju neki problem.
Nakon punih 40 sedmica + 1dan pukao mi je vodenjak. Pri dolasku u bolnicu bila sam otvorena 2 cm i otvarala sam se po 1cm svaki sat vremena. Kontrakcije su užasno bolile,u jednom momentu sam pomislila da umirem,da nemogu više izdržati. Tada je došlo vreme za guranje i to je bio lakši dio.

Nakon 8 h poradjanja rodila se djevojčica sa malim biljegom na butini ♡. Ležala je na mojim grudima puna 2 h dok su mene ušivali. Izgubila sam litru ipo krvi.
Gledala sam je,bila srećna ali pitala sam se gdje su ti osjećaji o kojima svaka majka priča. Osjećala sam se kao i prije.
Treći dan sam počela plakati,bez razloga…suze su samo tekle. Na pitanje zašto,nije bilo odgovora..
U meni se počela slivati rijeka emocija. Suze su tekle gledajući je kako spava,slušajući kako diše i cvrkuće kao ptičica.
Tada sam shvatila da nema divnijeg osjećaja.
To je čista i prava ljubav!!

Mama Sladja nam je poslala i sliku svoje malene curice

ovo je moja pticica Anja ♡
Ima 3 mjeseca i već je počela pričati gu gu la 🙂014

12660184_1043455559051947_1480833874_nSVA PRAVA NA PRIČU IMA sajt devetmeseci.net . Hvala mama Sladji na priči :*

autor . mama Sladja.

izvor.devetmeseci.net

- Advertisement -

Komentara
Loading...