PRIČA NAŠE ČITATELJKE : Ako imate loš brak, muža koji vas tuče, niste dužni to da trpite i morate se skloniti odatle

0

Oduvek sam imala bajkovit pogled na ljubav.

Dete sam razvedenih roditelja i uvek sam bila željna ljubavi, da me neko voli i da nekog volim. Udala sam se mlada, oboje smo mladi, dobili dva sina jedan za drugim, razlika je samo godinu dana. Udala sam se iz čiste ljubavi, ni jedan drugi motiv nisam imala. On nije pio i mislila sam da nema ni jedan jedini porok.

Što se tiče poroka znala sam samo za cigarete i alkohol. Nije to bila ljubav, koja spaja univerzume, ali sam mislila da će trajati večno.

Meni su bile dovoljne sitnice, ti neki mali znaci pažnje, da bih mu dala svoje srce na dlanu. On je bio, tada meni sve. Iako je imao neke mane, imam i ja, mislila sam da će se sve srediti. Da smo mi stvoreni jedan za drugog, da ćemo time što imamo našu porodicu, stvoriti još više.

Medjutim, prvo su se pojavili problemi, od strane njegovih roditelja, gde nam nisu pomogli, kao što su obećali i mi nismo mogli da ostanemo u kući njegovih roditelja. Pokušali smo da rešimo problem, otišla sam na par meseci kod mojih s detetom, on nije mogao zbog posla.

Vratila sam se, njegova majka je obećala da ćemo se svi zajedno dogovarati i da će nam ovoga puta zaista pomagati, kao što je i obećala. Shvatila sam da to nije naša kuća, kada sam bila trudna i držala u ruci dete i pokušavala da napravim kašicu, medjutim, blender nije radio, jer su nam tog dana isekli struju, a svekrva je se samo mimoišla sa mnom i pobegla.

Vratila sam se kod mojih, on je dolazio povremeno, ili bih ja otišla na par dana kako bi bili zajedno. Tada smo bili povezani, užasno nam je bilo, trebalo nam je tako malo, jer je ljubavi bilo.

Medjutim, njegov porok je došao do izražaja (neću navesti koji, zbog njegove privatnosti). Uhvatila sam ga u ogromnoj laži. Mislila sam da sam to rešila ozbiljnim razgovorom i pomenula mu da može da izgubi i mene i dete. Medjutim, vremenom je bilo sve teže i teže.

Stomak je rastao, sve više sam bila sama sa starijim detetom, moji su mi pomagali. Rodilo nam se drugo dete. Kako bi mi pomagao oko dece, bili smo na selu. Udario me je, kada sam mu postavila pitanje vezano za njegov porok. U besu sam uzela da pakujem sebe i decu. Medjutim, sela sam, shvatila sam da nam mladje dete ima samo dva meseca, da mi je on potreban i sama prizvala nadu, da će biti bolje.

Da on nije takav, da se iznervirao,da više nikada neće. Pozvala sam tatu i on je lepo popričao s njim, obećao mu je da više neće nikada.

Prvom prilikom, kada je došlo da svadje, kako ne bi došlo do fizičkog okršaja, pozvala sam tatu da dodje po mene i decu. Pričao mi je kako imamo decu, nije mi rekao ostani, a to sam toliko želela da čujem, bar da mi da nadu. Medjutim nije.

Naša ljubav je počela da bledi, zajednički život se gubio. Postala sam žena koja može sve sama, nisam imala samo finansijsku samostalnost, ali sve sam mogla i mogu sama.

Oporavila sam se brzo od porodjaja, došlo je lepše vreme, decu sam šetala, jedno u hug bug marami, drugo u kišobran kolicima. Nosila dvojicu u isto vreme, dojila dete, sve me je to radovalo.

Deca su zdrava, hvala Bogu, lepo napreduju. On se sam povlačio, kada je dolazio remetio bi im navike. Nije hteo da se dogovara sa mnom i sve smo manje i teže pričali. Svaka bliskost izmedju nas je nestajala.

Zvala sam ga da dodje, nekad i molila, da uradimo nešto, da bude bolje. Medjutim sve smo teže komunicirali. Okrenila sam se potpuno deci i sebi. Upisala sam Višu. Molila da decu upišem u vrtiž, kako bih mogla da radim. Medjutim nisu mi dozvolili.

On je postajao sve grublji prema meni, ne shvatajući zašto, i ja sam postajala prema njemu iako to nisam želela. Sve sam ga teže podnosila. Moj suprug je postao izvor svega lošeg u mom životu. Bila sam mu zahvala jedino na tome što je otac moje dece.

Iz toga razloga, sam pokušavala da budemo prijatelji, koji smo nekada bili, pa vremenom, da vratimo izgubljenu bliskost. Medjutim, nismo uspeli. Jedan drugog smo podsećali na neuspeh, ali ja sam odlučila da ne budem više tužna žena, koja je srećna samo zbog dece. Shvatila sam da trebam da dam primer svojoj deci. Da ih naučim šta je to sreća. I počela sam da se menjam. On nije.

- Oglasi -

Nailazile su mi razne ideje, zbog kojih me je nazivao nerealnom i glupom. Shvatila sam da želim da živim, da se radujem, da imam snage, da imam za šta i za koga, on nije. Shvatila sam da nas osim dece ništa ne povezuje i da smo užasni kada smo zajedno. Predlagala sam da ih vidja, a da ja odem iz te prostorije, postao je sve više agresivan. Odlučila sam da se razvedem. On je odlučio da se promeni.

Pokušavala sam da imamo nov odnos, drugačiji.

Otišli smo kod njegovih, bližio se drugi rodjendan starijem detetu. Medjutim, kada smo počeli priču o finansijama, on je pukao i izudarao me užasno. Zaustavio ga je vrisak mladjeg deteta, uzeo ga je, a ja sam zgrabila starije i istrčala plašećii se za svoj život.

On nije nikada bio agresivan prema deci, ali mi je bilo užasno, što nisu obojica sa mnom. Pozvala sam policiju dok mi je glava pulsirala, jer me je udarao u glavu.
Policija mi je rekla da pošto smo kod njegovih, oni nisu nadležni. Nisam ih lepo ni čula, iznervirala se i opsovala, jer on je izašao iz kuće i pomislila sam kako će opet nešto uraditi.

S detetom u rukama, otišla sam dalje niz ulicu.

Pozvala me je policija koja je nadležna za to područje. Došli su brzo. Sada ne bih navodila sve te detalje, on je izjavio kako sam ja njega tukla, kako ga nisam samo odgurnula u samoodbrani. Oboje smo otišli na pregled.

Meni su konstatovane modrice i hematom iznad oka, kao i ogrebotine, dok je njemu utvrdjena jedna ogrebotina, ne znam odakle. Sud je doneo odluku o zabrani prilaska na mesec dana. Osećam se užasno, jadno, bedno, poniženo. Ne mogu da verujem kako se to dogodilo. Znala sam da me ne voli, ali nisam očekivala da će me tako izudarati, čak bi me možda i ubio,samo da deca nisu bila tu.

Strašno mi je zbog dece. Imam snage, sve ću prebroditi, molim Boga da on shvati šta je uradio i bude dobar uzor sutra dan našoj deci, iako ćemo biti razvedeni. Mada se plašim da će me mrzeti sada još više i da će doći ubiti me, jer on vidi samo mene kao krivca za sve i sve svoje probleme povezao je samo sa mnom, ni za šta ne želi da preuzme odgovornost.

I razumem da mu je teško iako ne opravdavam. Svedočila sam njegovoj promeni. Kada je bio moje sve i sada kada je čovek koga neprepoznajem. Dala sam sve od sebe, sve što sam umela i mogla,ali nikoga niko ne može promeniti, ako to sam ne želi. Ili možda ne umem i nisam žena koja ume da manipuliše.

Žao mi je što nije pristao da se rastanemo u miru, što nije hteo da priča ako ne sa mnom bar sa nekim o svojim problemima. Mnogo mi je žao što smo mi došli dovde. Što nismo mala srećna porodica o kojoj smo pričali. Možda da živimo u boljoj zemlji, gde bi mogao da se bavi svojom strukom, ne bi se okrenuo svom poruku, pa bi se osećao kao uspešan muškarac i ne bi na kraju ovako pukao.

Da, to ne opravdava ovo što je uradio, nikako. Niti ga opravdavam, samo razumem ga i pored sramote što moram da idem ovako modra i osude njegovih što nisam promenila njihovog sina na bolje, što sam nuspešna žena koja ne želi da ostane u ovako lošem braku. Vidim svetlo kojim ću ići i boriti se da postignem nešto i obezbedim svojoj deci bolju budućnost.

PORUKA ZA ŽENE !! 

Ako imate loš brak, muža koji vas tuče, niste dužni to da trpite i morate se skloniti odatle. Za nasilje opravdanje ne postoji. Ako nije do toga došlo, a vidite da se on s nečim bori, reagujte kako god znate da ne pukne ili se sklonite po svaku cenu. Niko nije dužan da trpi nasilje. Svi imamo samo ovaj jedan život i dužni smo da ga prozivimo najbolje moguće, da svojoj deci budemo uzor.

FOTO: BethanyThomson

autor. anonimna čitateljka za javnost 

izvor. devetmeseci.net

pripremila. urednica Sonja Milekić

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Primetili smo na nekim blogovima krađe naših priča , zamolićemo ih da izbrišu ili ćemo pokrenuti tužbu . Takođe molimo mame gde vide naše priče da nas obaveste . Niko nema dozvolu bez autora na priče!

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...