PRIČA O WINI : Bila je tako malena i borila se od prvog minuta za svoj život.

0

Ova priča je tako emotivna , tako puna ljubavi , borbe , žrtve velike podrške i ovo sve treba stojećki podneti . 

foto privatna arhiva mame Jovane (pre i posle ) 

Mama Jovana nam je ispričala ukratko priču o njenoj Lavici Wini 

Moja mala Wina je rodjena je 18 juli 2015 godine. Trebala je da se roditi 18 septembra. Medjutim, mama se odjednom teško razbolela. Diagnoza je bila preeklampsija i hellp sindrom. Visok pritisak, glavobolja, udem (voda) po celom telu. Beba u stomaku je bila u kritičkom stanju, morala se pod hitnom izvadi sa carskim rezom i odvedena je direktno na intenzivnu negu, gde je 10 nedelja ležala u inkubator. Bila je tako malena i borila se od prvog minuta za svoj život.

Teški dani 

Prvih dana je imala masku za kiseonik, posle su joj skinuli. Napredovala je polako ali sigurno. Doktor, neonatog, bio je uveren da će se mala Wina pravo izboriti, jer joj glas bio jako oštar. Svaki dan smo je gledali kroz inkubator. Po sat vremena smo se samo smeli maziti. Držala sam je ko malog kengura na svoje golišavo telo, tako da bi me kroz miris prepoznala.

Stres redukcija, grejala se uz mene a ja uz nju. Iako je 2 meseca prerano došla na ovaj svet, nikad nismo pomislili da će borbu izgubiti. Baba i deda su svaki dan dolazili u posetu i gledali u nju kroz inkubator. Spavala je ko jedna lutka. Zasmejavali je andeli, to je baka uvek govorila.

Izborila se ona je naša princeza 

- Oglasi -

Sada Wina ima 16 meseci i nije više lutka nego mamina i tatina princeza. Mama je po reklom iz bivše Jugoslavije a tata je poreklom iz Italije. Težak početak nećemo nikada zaboraviti ali sada smo presretni svi.

Poruka za mame 

Mame oni su naši borci ako oni mogu da se bore , možete i vi da im pomognete , samo vaša ljubav može da im da snage da prežive !! Mali su ali jaki . Verujte im mogu oni to .

Bravo za malenu lavicu želim joj divno i bezbrižno detinjstvo :* Život voli nju ona voli život . 

autor priče . mama Jovana 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA!

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA

- Advertisement -

Komentara
Loading...