PRIČA ZA IGRAČKE ZA DECU SA POSEBNIM POTREBAMA

Mama sam jedne divne devojčice sa posebnim potrebama, pa zato često idemo na Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dece.

12745422_1644234125841559_3369423016474229168_n

Idući tako stalno na radnu terapiju, videla sam da su igračke koje tamo tetama služe za rad, tj za razvoj fine motorike kod dece uglavnom stare, a neke su bile i polomljene. U razgovoru sa tetama saznala sam da one godinama nisu dobile novu igračku za rad od strane nadredjenih, ponešto novo što su imale kupile su same, ili su dobile od mama koje dovode decu na vežbe. A takvih igračaka – novih, je bilo vrlo vrlo malo. I to je bilo poražavajuće saznanje, i tužno. Divim se tim ženama kako rade u neadekvatnim uslovima- sa starim igračkama, koje se stalno vrte u krug, njih pet, šest, i u malom, tesnom prostoru. A onda mi je pala na pamet jedna ideja. Htela sam bar nekako da im pomognem i uradim nešto za njih, i za decu koja dolaze da se leče na Klinici. Napisala sam status u kom sam zamolila sve ljude dobre volje koji imaju igračke za razvoj fine motorike da mi se jave u inbox kako bi ih donirali u humanitarne svrhe. Taj status je podelilo puno ljudi, i jedna od podela bila je u grupi „Ćaskalište za mame iz Niša“. E tad je već akcija počela da poprima veće razmere, jer ja kao pojedinac stvarno nisam mogla ništa da uradim. Mame iz ćaskališta i ja koja sam sada već deo te grupe, organizovale smo na celu sa jednom mamom Milicom, i malom umetničkom radionicom „Dedinom garažom“ okupljanje 18.02.2016.godine povodom pravljenja i skupljanja igračaka za Kliniku, u Dečijoj Biblioteci u Nišu. Mogu reći da je akcija uspela jer se odazvalo puno mama sa decom koja su za drugare na Klinici donosila svoje igračke od kuće i bojila igračke od drveta koje je donela jedna fina teta Nina iz „Dedine garaže“. Ovim putem se ponovo zahvaljujem svim učesnicima i organizatorima akcije koji su se odazvali mom pozivu. Posebno bih se zahvalila mojoj dragoj, divnoj drugarici, prijateljici, mojoj duši Jovani Veljkov na punom dzaku igračaka koje je nesebično odvojila za ovu akciju, i Dečijoj Biblioteci za pozajmljen prostor za akciju. Akcija nije stala na tom okupljanju već smo pozvali sve ljude dobre volje da nastave da donose igračke do četvrtka 25.02.2016.te godine u Dečijoj Biblioteci, da bismo igračke u petak 26.02.2016. odneli na Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dece. A povodom toga smo mama Milica i ja gostovale na televiziji Kopernikus istog dana kada je trebalo nositi igračke. Sa ponosom mogu reći da je akcija bila veoma uspešna a najbolji dokaz za to su nasmejana lica dečice sa Klinike,i njihovo oduševljenje novim igraćkama.
To je najveća nagrada za mene, taj osećaj da smo nekome pomogli, to nema cenu i verujte nema tog novca koji bi to zadovoljstvo mogao da plati. I to se ne može opisati rečima, to se mora osetiti. I zato moramo činiti dobra dela, i zbog sebe i zbog drugih, jer znajući da si pomogao nekom, pomažeš i sebi da se bolje osećaš. I nećemo stati ovde, nastavljamo dalje…..

- Oglasi -

Hvala pre svega mojoj drugarici Jeleni što je ovo ekskluzivno napisala samo za sajt devetmeseci na moj nagovor 😉 Želela sam da vidite da još postoje na ovom svetu dobrote .

Jelena nam je poslala i fotografije

Ovo je slikano na Klinici kad smo odneli igračke

A ovu su fotografije radionice

fotografije nam je poslala mama Jelena .

sva prava na ovaj tekst zadržava devet meseci

izvor:devetmeseci

autor . mama Jelena Stojanović

Hvala još jednom mojoj dragoj drugaricu na priči . Veliki pozdrav i poljubac za svu dečicu a najviše za moju Andreicu :*

PODELITE OVO DALJE . AKO MOŽETE POMOZITE !! IGRAČAKA NIKAD DOSTA

Posetite ih na njihovoj fb stranici DEDINA GARAŽA

 

Komentara
Loading...