Priča za sve mame koje su trudne po drugi put,za one kojima je prvo dete još uvek beba,za sve vas koje ste pod strahom

0

Ponosna sam majka dva anđela..

Evo i mene i moje priče za sve mame koje su trudne drugi put,za one kojima je prvo dete još uvek beba,za sve vas koje ste pod strahom,za one koje se pitaju ‘DA li ću ja ovo moći’,za sve vas koje brinete..

Moja devojčica je imala 6meseci kada sam saznala da sam ponovo trudna..Tog jutra nisam znala gde se nalazim,baš kao i sve mame..Kada sam videla dve crtice u momentu osmeh i suze su borile,kroz glavu prolazilo hiljadu pitanja,misli..’kako ću,da li ću moći,da li sam spremna za dve bebe,Nevena je još beba,kako ću sa njom,kako sa mučninama,emocijama,hormonima,kuda sada..’Sela sam i razmislila dobro,spremna sam,jesam mlada ali želim to,želim još jedno malo stvorenje,još jedan topao i nežan osmeh,još jedan bebin plač,još jedne pelene,još duplo bebećih stvari,još slatkih muka,još suza..Želim sve to..

Ustala i odlučno rekla svima da ću ponovo postati mama..Tada sam dobila puno pozitivnih kometara i saveta ali i puno onih koji su mi rekli ‘stani da li si luda,imas 18 godina,biće vremena za drugo..’ Kasnije već ‘Dali je muško,šta će ti ponovo žensko’..ali ja to nisam slušala,želela sam da uživam u tim trudničkim danima,da što više vremena posvetim sebi(mojoj bebi) i mojoj ćerkici Neveni.

Dani su prolazili mučnine,popodnevno spavanje,hormoni,emocije,suze,smeh sve sam prevazišla i sve mi je lakše bilo kada gledam nju..Kada se već stomak poznavao ona kao mala beba znala je i osećala,stalno je bila uz mamu,mazila bebu i spavala na njoj..Mojoj sreći nije bilo kraja,ali kako se približavao termin porođaja i taj 7 januar,ja sam bila u strahu i u stalnoj tugi..Ne od porođaja,nego od pomisli da ću moju malu devojčicu ostaviti na nekoliko dana,..svako veče sam plakala i molila se da što duže budem trudna i da traje do termina..

Tog 4 januara krenula sam na kontrolu,izljubila sam je kao da sam osetila da ću ostati,suze nisam mogla da zaustavim..Posle pregleda doktor je rekao danas će biti porođaj,a ja kao neka luda koliko mi je teško radi nje krećem da plačem i kažem ma neću ja da se porodim ? on se nasmejao i odveo me u porodilište,,

Uključili su indukciju ja i dalje ne shvatam plačem za njom,.svi misle to je od straha zbog porođaja,a ja opuštena samo mi nje jako žao..i zamišljam tu sam 3-4 dana idu praznici ko zna kad ću kući..i posle 2h i 15 minuta začuo se plač i taj mali mamin drugi anđeo moj sin,moja radost najveća se rodila..

Nisam znala šta nosim kada su mi rekli da je dečak i da li mi ga pošteno sam isplakala i jedva čekala da odem u sobu da plačem ko čovek jer mi i dalje Nena nedostaje i dalje mi je u mislima ona,ali kada su me smestili kada sam uzela svoju bebu,mog malog anđela od tada nikada nizašta na ovom svetu ja njega ne bih dala,,

- Oglasi -

Od tada moja devojčica je dobila batu,a ja postala PONOSNA mama DVA ANĐELA…Nisam ga ispuštala sa ruku on je za mene bio anđeo najlepši dar od Boga…Tog 7 januara meni je svanuo najlepči Božić ikada,počli smo kući,kada sam stigla svoju devojčicu sam zagrlila izljubila,a ona se oduševila Božićnom poklonu svom bratu..

Prva priča mame Andreje PROČITAJTE MOJA BAJKA : Imam 19 godina,dvoje dece i divnog supruga

I evo moj dečak ima 8ipo meseci a ona 2 godine,i nema te pojma kako mi je sa njijma..sav strah,tuga,briga,suze nestale su u prvih mesec dana…a posle toga svaki dan je osmeh,radost i sreća..svaki dan se zahvalim Bogu što mi ih je darovao,što sam ja ta srećnica da imam ovakva dva anđela..I evo ne krijem svoju želju jedva čekamo da ponovo budem trudna i da ponovo imamo malu bebu… Sreća je gledati ljubav,igru,radost,srecu i smeh izmedju sestre i brata ❤

Poruka: Mame rađajte deci sestru ili brata,i rađajte što više dečice,to je naše blago,i budućnost ovog sveta ❤
Ponosna mama Andreja,puno poljubaca od Nevene i Nenada sa mamom.

Divna priča i meni jako draga ženica prava lavica . Ljibim ja svo troje . A mališanima divno i bezbrižno detinjstvo želim ❤

autor priče . Mama Andreja

izvor , devetmeseci.net

interviju radila urednica sajta Sonja Milekić

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

- Advertisement -

Komentara
Loading...