MOJA PRIČA sa porodjaja i period posle toga , za koji me niko nije pripremio

0

Evo i moje priče sa porodjaja i period posle toga za koji me niko nije pripremio a nisu mi rekli da će mi hormoni podivljati tek posle porodjaja i niko mi nije rekao za postporodjajnu depresiju.
priča mame
Moju lepoticu sam nosila 41 nedelju i svaki dan jedva čekala kad će više .. Poslednju nedelju sam išla na preglede koji su mi bili teži nego sam porodjaj ali sam se tešila ništa nije to šta te čeka dalje hehe. Oko 2 uveče pukao je sluzni čep za koji sam mislila da je vodenjak, probudila sam muža I rekla mu pukao je vodenjak idem da se istuširam da budem spremna jer sam svakako ujutru imala pregled u 8 . Kad sam se vratila iz kupatila moj muž je već bio obučen i sa ključevima od kola u ruke .kaže mi ajde požuri idemo . Pošto sam čitala puno o porodjaju znala sam da imam vremena još par sati i da ne trebam žuriti .Kada sam čula muža da je rekao požuri idemo toliko mi je bilo to slatko i smešno ujedno on je već bio spreman da me vodi heheh.

Odemo u bolnicu i tamo kaže doktor samo dva prsta otvorena ako hoćeš ostani u bolnicu pošto je termin prošao . Ok ostanem ja i taj dan je uglavnom prošao mirno sa nalik blagim menstrualnim bolovima i ćaskanjem sa ‘ cimerkama ‘ u sobi , dok negde oko 10 uveče počinje da ide voda i ja sam cela mokra odem na pregled doktor kaže 3 prsta otvorena i pošalju me u box. Tamo sam provela celu noć budna pod bolovima sve većim i većim najviše me mučilo što nemogu da sednem nemogu da legnem od bolova , u početku mi je pomagala lopta ali kasnije ni to .

Četiri  zene koje su došle posle mene u boxu su se to veče porodile ja i dalje ostala i pitam se kad će više . Svakih dva sata mene zovu na pregled i ja zovem doktora i molim ga aman doktore stavite me na operaciju ( sada kada se setim toga smešno mi i blam je doktora ) doktor mi objasni lepo da sve ide normalnim putem samo sam prvorotka i ide malo sporije do ujutru očekuje se da ću se poroditi , daju mi inekciju za brze otvaranje koja je maaalo sasvim ubrzala tok ali opet dočekala ja 9 sati ujutru uz konstatne preglede . Doktor kaže 7 prstiju ali bolje je još malo da sačekamo da bi lakše išao porodjaj .

Vratim se ja jedva u box i tamo počeše naponi guram ja uvelikoo dok je doktor prolazio hodnikom i primetio da ja već imam napone i kaže ajde brzoo u salu . Tamo vodenjak pukao već curi i plodna voda poprimila tamnu boju , doktor se malo uspaničio i ja guram da izbacim prvo plodnu vodu , i onda kreću naponi ali nikako da se spusti beba dok doktor nije nekoliko puta pritisnuo stomak srećom pa sam imala kisik u tome jer da nisam ne znam kako bi izdržala . Osećam žar dole i znam da glava već izlazi i da se cepam , kažem doktoru samo nemoj da me sečete hehehe on kaze nećemo nećemo , minut posle toga vidim makaze njemu u rukama i on secnuo osetila sam ali ne toliko koliko sam mislila da će da boli i iz još kojeg napona bebica je izašla i plakala tako tihim tonom da se jedva čula .

Kada su je osušili i stavili u inkubator da je malo zagriju ona je celo vreme gledala u mamu i glas joj se nije čuo .. Mislim sve je prošlo kad sledi čišćenje bolelo je ali se sve izdržalo jer sam gledala u moju bebu celo vreme .

DOLAZAK KUĆI

Naredna dva dana sve je super ja sa bebom mislim da imam da je dojim , medjutim kada sam stigla kući odjednom mi se prekinulo mleko ona vrišti gladna , ja u panici zovem muža da hitno donese hranu za bebu , činila mi se večnost dok je stigao i napravio hranu , moja greška je bila da sam joj posle toga non stop davala flašicu iako je mleko curilo iz mene i to sve na zahtev svekrve koja kao sve dane je mislila da joj unuka nije sita . Bolelo je to češće puta kada sam htela da je stavim da podoji , ona bi mi rekla daj je ti meni idi napravi joj mleko i bezbroj nekih sličnih situacija koje su me samo terale da se nerviram zato što nemam mleka za svoju bebu, u medjuvremenu je moja beba navikla na dozu iz flasice i nikad joj nije bio dovoljan samo podoj , svakoj kojoj se to desilo zna da to previše boli majku i da se majka oseća krivom i nesposobnom što nema mleka za bebu.

Medjutim apetit mi je podivljao kao nikad pre , bila sam stalno gladna i žedna nisam prepoznavala sebe , prežderavala sam se jer je moj organizam to tražio i kile su mi išle samo gore . U tom periodu sam se non stop svadjala sa mužem , svi su mi bili krivi jer nisu mogli da shvate da je teško da se odjednom snadjem u svemu i da uspem da završim svaki posao u kući i spremim ručak. Medjutim sva nervoza je nestajala kad mi je u rukama bila moja mala princeza . Umor od nespavanja i dnevni umor čini mi se da su polako prelazili u hronični umor i uvek sam bila nadrndana i spremna za svadju . Mislim da me je to stanje trajalo nekih skoro tri meseca , a sada je od svega toga ostao samo višak kilograma sa kojima se borim i dan danas i gubim nadu već da ću nekada imati 60 kg ..

Ali sve u svemu pa ja sam majka ima li lepše titule od toga ,ima li šta lepše nego probuditi se pored dve najveće ljubavi , moja lepotica uveliko sada zove ma-ma ta-ta te-ta de-da na-na i ima 11 meseci , a ja povremeno imam navale nervoze kada nemogu da stignem da završim sve što sam planirala ali sve prodje bitno je da je moja beba zdravo i dobro .!!!!

I još nešto najviše su me nervirale “savrsene mame“ sa njihovim savetima: nemoj da je utopliš , obuci je bolje , nemoj ovako nemoj onako daj joj vode, daj joj čaja , daj joj sve da jede , nemoj da joj daš sve da jede , ja sam ovako ja sam onako , ja sam imala decu i uvek mi je kuća blistala sve je bilo sredjeno i tako neke priče koje su me izludjivale .

- Oglasi -

ZAŠTO MAJKE JEDNOM NE SHVATE DA JE SVAKA MAJKA NABOLJA ZA SVOJE DETE I DETE ĆE ZA SVOJU MAJKU MISLITI DA JE SAMO NJEGOVA MAJKA NAJBOLJA , ZATO PRESTANITE SA POTCENJIVANJEM DRUGIH MAJKI I SETITE SE DA STE I VI BILE MAJKE PRVI PUT PA STE NAJBOLJE ZNALI ŠTA JE NAJBOLJE ZA VAŠE DETE I NA ŠTA JE VAŠE DETE NAVIKLO I ŠTA TRAŽI .line9

A i vratite malo film unazad možda ni vi niste bile savršene mame ali ste zaboravile 😛

Ova mama je htela da ostane anonimna za vas i ja to poštujem . Hvala joj na ovoj priči i što je otvorila i dušu i srce .

autor priče . anonimna mama

izvor:devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Drugima su i ove priče koristile

 

Save

Save

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...