Prirodni načini da zaustavite jutarnju mučninu

Jutarnje mučnine su jedno od najgorih iskustava u životu. Evo nekih trikova kako se možete rešiti toga:
2_0
Magnezijum
Magnezijum je broj jedan u spečavanju mučnine. Najbolje pomaže ukoliko počnete da ga uzimate i pre nego što ostanete trudni, 3-6 meseci pre. Može se unositi u obliku tableta, u hrani, ili čak kupanjem u uljima koja sadrže magnezijum.

Supe od kostiju
Možda nisu ukusne, ali su delotvorne i pomažu u boljem varenju hrane i smanjuju mučnine. Bogate su kalcijumom koji pomaže u apsorpciji magnezijuma, za koji je već iznad rečeno da je jako dobra protiv mučnina.

Želatin
Takodje je dobar za nekoliko stvari: poboljšava spavanje , sprečava pojavu strija i smanjuje jutarnje mučnine. Želatina najviše ima u gumenim bombonama i ostalim slatkišima.

Mleko
Mleko je bogato kalcijumom, sadrži vitamin D. Potrebno je unositi što više jogurta, mleka i mlečnih proizvoda.

Meso
Dok beba raste u vama širi se i materica, zato vam je potrebno što više krvi. Najbolje je jesti dzigericu. Mnogi je ne vole, ali je jako zdrava. Bogata je gvoždjem i drugim hranljivim sastojcima koji su potrebni i vama i vašoj bebi u stomaku.

Jaja
Jaja su takodje dobra. Jedite ih često. Imaju slična dejstva kao i dzigerica, a dosta su ukusnija. Takodje su jaja jako dobra i za razvoj bebinog mozga.

Djumbir
Jedan od efikasnih sastojaka u borbi protiv mučnina je i djumbir. Možete piti čaj od djumbira koji pomaže dosta za smirenje.

Sirove šargarepe
One su čudo. Ne samo da su dobre za vid, već i za hormone i jutarnje mučnine.

Smanjite unos šecera
Za svaki molekul šecera koji unesete potrebno je 54 molekula magnezijuma da ga svari. Šećer isterava vitamine i minerale iz vašeg tela, Zato ga izbegavajte.Umesto šećera koristite med kao zasladjivač.

Opez sa žitaricama
Oprezno sa žitaricama jer one ne mogu da apsorbuju magnezijum koji je jako bitan i dobar protiv mučnina.

Komentara
Loading...