Prirodnim putem je zatrudnela sa identičnim trojkama, iako je koristila kontracepciju

Ovom bračnom paru se desilo pravo čudo! Lijen i Metju Kolins sasvim slučajno i neplanirano su dobili identične trojke i to prirodnim putem. Sa šansama jedan naprema 200 miliona, Lien je zatrudnela sa identičnim trojkama prirodnim putem iako je koristila kontracepciju. Devojčice Skarlet, Lili i Ivi rodile su se u aprilu ove godine carskim rezom, četiri nedelje pre termina. Srećom, devojčice su bile potpuno zdrave.

Foto: Copyright: profimedia.rsLijen sa ćerkama

– Doktorka nam je rekla da joj se ovako nešto nije desilo u celoj karijeri, ovo što nam se desilo je pravo čudo. Zbog preranog rođenja morale su da dobiju posebnu negu, ali nisu morale da idu u inkubator. Prvih par dana su ih hranili na cevčicu, a potom su prešče na flašicu – priča tata Metju (32).

 

Začeće trojki dešava se jednom u 150.000 trudnoća. Proces se može objasniti time što se ili jedna oplođena jajna ćelija podeli na tri ili se embrion podeli na dva i tako stvori identične blizance, pa se onda jedan od njih ponovo podeli.

Lijen je frizerka koja sa suprugom Metjuom već ima dvoje dece, sedmogodišnju Džordžiju i trogodišnjeg Luisa.

– Džordžia i Luis obožavaju svoje sestre. Luis doduše voli da bude u centru pažnje, ali su se svi lepo složili. Prvo veče kada smo doveli trojke kući, stavili smo svaku u svoj krevetac, ali su počele da plaču, jer su navikle da spavaju zajedno u bolnici. Verujem da nas tek čekaju besane noći – ispričala je Lijen.

Lijen i Metju

Interesantno je da su u bolnici morali da im stavljaju kapice u različitim bojama da bi ih nekako razlikovali, a i roditeljima je i dalje teško da ih razlikuju. Kuća ove porodice je sada prepuna, a tek ih čekaju izdaci. Lijenina majka je već našla način da skupe novac za bebe i za opremu koja im treba, kao što su kolica za trojke. Naime, njena majka Džuli organizovala je dobrotvorne akcije koje su uključivale pranje kola, društvene igre i roštilj, a svi posetioci doniraju novac za trojke.

 

– Iako nas tek čekaju problemi i znamo da će nam biti sve teže, srećni smo zbog naša tri mala čuda. Sada, sasvim neplanirano, imamo punu kuću dece. To je blagoslov – zaključila je Lijen.bb61

Komentara
Loading...