Mamicama koje imaju problema oko dojenja poručujem da ne odustaju tako lako.

0

Kao prvo, želim da pozdravim urednicu ove stranice i sajta  Sonju, i da joj kažem da mi je ulepšala i olakšala i trudnoću, a evo još malo pa će biti dve godine i nakon porođaja. Gledam ove bebce na slikama i obuzimaju me raznorazna osećanja.

13950889_1364652123563959_1719552115_o

foto:privatna arhiva mame Marine

Naša priča o dojenju je malo specifična. Moj treći bebac je bio vrlo mali kada se rodio, pa nije umeo da se izbori sa sikom. Sisao je on ali mu je stolica bila zelena, pa smo babica i ja ustanovili da ne uspe dovoljno da posisa. A ja mleka na izvoz. Nisam htela da mu dajem dohranu. Izmlazala sam se i davala mu na flašicu, nakon podoja. I sve tako dok se gospodin nije navukao na flašicu i počeo da odbija dojku. U nekim trenucima mislila sam kako je sve protiv mene, upadala sam često u depresije. Imala par puta problema sa količinom mleka. Sreća u ne sreći je što sam skladištila onih dana kada je mleka bilo podosta.

Nisam odustajala. Svaki put kada odemo na kontrolu i vidim kako napreduje, ohrabrim se i nastavim dalje. Izmlazala sam punih 6 meseci. Onda sam počela umesto dude, kada je nemiran, da mu dajem da sisa. Vremenom mu se svidela takva vrsta maženja, i ništa ga više nije moglo umiriti. Tada (kada je napunio sedam meseci), prestala sam da mu nudim flašicu. Ceo obrok je završio na dojci.

Mnogo truda i živaca mi je trebalo da istrajem u svojoj borbi,ali sada kada rezimiram stvari… VREDELO JE. Nije popio ni kap dohrane, sve mamino mlekce. Dojili smo se puna 23 meseca! Neprocenjivo provedeno vreme sa detetom! Neverovatan osećaj povezanosti između majke i deteta!line9

Mamicama koje imaju problema oko dojenja poručujem da ne odustaju tako lako. Neka se bore kao lavice!

Hvala mami  Marini na ovoj podršci za druge majke . I JA KAŽEM NE ODUSTAJTE !!

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM SAJTOVIMA !!

Pročitajte i ove priče o dojenju  naših mama

Save

Komentara
Loading...