Pročitajte “bapske” savete koji će ubrzati porođaj!

0

Prošao vam je termin, a porođaj nikako da počne? Znamo, svega vam je dosta i želite što pre da se oslobodite “tereta” i učinili biste bilo šta samo da “naterate” bebu da “izađe”.

Ljuto pokreće mišiće?

Jedan od starinskih saveta glasi da trudnica treba da pojede ljutu feferonu ako želi da ubrza početak porođaja. Prema toj “teoriji” ljutina stimuliše rad želuca i creva, čime se mogu izazvati kontrakcije materice.

Koliko u ovome ima istine?

Tačno je samo to da ćete dobiti gorušicu, a možda će vam biti i muka. Mehanizam početka porođaja nije potpuno objašnjen, ali se sa sigurnoću može reći da ne započinje u želucu.

LUDILO 🙂 BAPSKE PRIČE I RODITELJSTVO

“Vruća” stimulacija

Polazeći od činjenice da stimulacija bradavica na dojkama dovodi do pojačanog lučenja oksitocina (hormona koji izaziva kontrakcije materice), kao i od one da sperma sadrži prostaglandin, materiju koja omekšava grlić materice, nastalo je i uverenje da se porođaj može ubrzati vođenjem ljubavi.

Koliko u ovome ima istine?

Teško je poverovati da ćete u četrdesetoj nedelji trudnoće poželeti da vodite ljubav. Ipak, ako i odlučite da se upustite u ovakvu “avanturu”, znajte da su gore navedene činjenice tačne.

Kilometarska šetnja

Neki kažu da će početak porođaja uslediti nakon što trudnica “padne s nogu” šetajući. Ima i onih koji su otišli korak dalje, tvrdeći da treba da je provozaju autom po nekom seoskom, neasfaltiranom putu.

Šta kažu stare bapske priče- da li ćete dobiti dečaka ili devojčicu?

- Oglasi -

Koliko u ovom ima istine?

Ova priča spada u domen naučne fantastike! Osim toga što nije istinita, može da bude i opasna. Dakle, u poslednjim nedeljama trudnoće treba da se odmarate i štedite snagu za porođaj, a ne da je nepotrebno rasipate. Međutim, to ne znači da ne možete otići u laganu šetnju, tek toliko da se nadišete vazduha i protegnete noge. Deo priče o vožnji ne zaslužuje komentar.

Čaj od malinovog lišća

U južnoj Srbiji ženama se pred porođaj daje čaj od malinovog lišća, jer sadrži materiju koja pojačava kontrakcije materice. Konzumira se u malim količinama, ali nikada pre 38. nedelje trudnoće.

Koliko u ovome ima istine?

Tačno je da malinovo lišće sadrži određene materije koje mogu da pojačaju kontrakcije materice. Ukoliko rešite da isprobate ovu metodu, moramo da vas upozorimo da je ovaj čaj prilično lošeg ukusa.

Babine: Zanimljivi i neobični srpski običaji

Alternativna metoda

Neke terapije, kao što je refleksologija, na primer, zasnivaju se na teoriji da su određene tačke na tabanima povezane sa radom pojedinih organa. Tako se masažom ispupčenih tačaka na stopalima može podstaći rad mišića materice.

Koliko u ovome ima istine?

Dokazano je da alternativne metode kao što su refleksologija, akupunktura i aromaterapija mogu da pomognu trudnici i ubrzaju porođaj. Međutim, pošto je telo svake žene drugačije, različiti su i efekti tih metoda, tako da kod nekih žena oni deluju, a kod nekih ne daju željene rezultate. U svakom slučaju, ove metode nisu štetne i deluju opuštajuće.

Autor: Life Content mamaibeba

Neverovatni običaji širom planete

- Advertisement -

Komentara
Loading...