Pročitajte ispovest blogerke koja se razvela od supruga jer nije mogla da podnese da bude njegova „domaćica”.

0

Da se razumemo, naš dom nikada nije bio prljav i zapušten, ali ja često nisam mogla da postignem da sredim kompletnu kuću, skuvam ručak, operem sudove, ispoliram pod i uz sve te obaveze radim svoj posao za koji sam bila plaćena.

 

Nije da ne bih volela da živim perfektno čistom domu koji sija i miriše, ali uz sve svoje obaveze, iskreno, sama to nikada ne bih mogla da postignem.

Foto: Profimedia

[bs-quote quote=“Žene ne treba da budu robovi !“ style=“style-8″ align=“left“ color=“#bc5aa9″ author_name=“Sonja Milekić“ author_job=“Urednica Devetmeseci.net“ author_avatar=“https://devetmeseci.net/wp-content/uploads/2019/08/17650_10204204718703262_5885149524868788952_n.jpg“][/bs-quote]

Sada razumem zbog čega se sada moj bivši suprug ubrzo razočarao nakon što smo se venčali. Za njega, „savršena ženica” bi bila ekvivalentna domaćici iz šezdesetih, sa keceljom koju bi skidala samo kada ide na spavanje i koja bi ceo svoj život posvetila isključivo kući i svom mužu.

Očekivao je od mene da nikada ne skidam osmeh sa lica, pokoravam se svakom njegovom predlogu, održavam besprekorno urednu kuću, zabavljam ga u spavaćoj sobi i naravno svakog dana odlazim na posao gde bih provodila najmanje osam sati.

- Oglasi -

Iako smo bili u braku sedam godina, nikada nisam uspela da ga ubedim da takav odnos jednostavno nije u redu i da bi trebalo da promeni svoj stav.

Iako smo rastavljeni već tri godine, još mogu da ga čujem kako mi prigovara zbog nesređene kuće i neobrisane prašine. Pobogu, pa zar nismo mi žene ionako stvorene za te stvari? Da, dobro se zna koji su „ženski”, a koji „muški” poslovi. Uostalom, zar se žene ionako ne rađaju sa krpom u jednoj i oklagijom u drugoj ruci?

Ili je možda verovao u bajku o patuljcima koji noću srede kompletnu kuću koja ujutru blista?

Da, bio je apsolutni perfekcionista, ali dok je živeo sam ni njegov stan nije bio toliko uredan. Buđ u uglovima kupatila, pokvarena hrana koja je danima stajala u frižideru i krevet koji nije bio uvek namešten. Ali, on je čekao Ženu koja će sav posao raditi za njega.

Ipak, ja bih i dalje volela da imam kuću poput one u kojoj Marta Stjuart živi, makar na jedan dan. I radim na tome, iako prezirem kućne poslove. Kao i kiriju, kao i mesečne račune za struju, telefon i odlaske u teretanu. Naravno, sve te obaveze ispunjavam, ali ne u isto vreme. Ponekad zakasnim, često nije sve na svom mestu, ali je lakše kada se oslanjam sama na sebe, nego kada živim sa osobom koja ne bi ni prstom mrdnula da pomogne.

Možda jednog dana usavršim organizaciju sopstvenog vremena i prostora i učinim svoj dom još čistijim, udobnijim i blistavijim. A kada se to dogodi, moj dragi bivši neće biti tu da to vidi. Ipak, možda mu pošaljem sliku.”

 

Foto Profimedia
Autor/Izvor Žena/Blic

- Advertisement -

Komentara
Loading...