Prof. dr Anđelković: Grip je moguće pobediti jednim, svima poznatim lekom

0

U jeku epidemije gripa u Srbiji, kada se svakodnevno povećava broj obolelih i umrlih od komplikacija ove bolesti, prosto je neverovatno da niko od vrhunskih stručnjaka – epidemiologa, infektologa i drugih lekara kliničara čije su klinike prepune obolelih na respiratorima, nije do sada ukazao na pravu prevenciju i lečenje.

FOTO.Проф. др Зоран Анђелковић

Grip je moguće pobediti jednim lekom, svima poznatim vitaminom D3, koji ima značajno imunomodulirajiće dejstvo – dovodi do ravnoteže imuniteta ka normali. Kao D hormon, ima snažan efekat stvaranja prirodnog imuniteta, koji omogućava zaštitu i lečenje od mnogih virusnih i bakterijskih infekcija bez antibiotika, uključujući i tuberkulozu.

Skorašnje studije u Evropi i Americi pokazale su da osobe koje su uzimale visoke doze vitamina D3, do 50.000 IU dnevno, nisu obolevale od gripa, i pored toga što su bile u kontaktu sa obolelima, niti su kod njih zabeležene neke neželjene reakcije. Zbog toga se danas u tim zemljama visoke doze vitamina D3 primenjuju u prevenciji, pre i u toku epidemija, jer su mnoge studije dokazale da se grip češće javlja kod osoba sa deficitom vitamina D3, i da je njihova smrtnost od gripa znatno veća.

Naš cilj u prevenciji i lečenju gripa je da znatno podignemo nivo vitamina D3 u krvi, a to je moguće samo primenom visokih doza. One se mogu uzimati na sledeći način:

* Predškolska deca do pet godina 1.200 IU dnevno radi prevencije

* Odrasle osobe bez obzira na godine života od 2.000 do 4.000 IU dnevno

* Osobe koje su u kontaktu sa obolelima ili imaju simptome gripa od 10.000 do 50.000 IU dnevno

Pre njihove primene potrebno je utvrditi da li postoje kontraindikacije (kamen u bubregu, povišena koncentracija kalcijuma u serumu, ili bolest paratiroidne žezde). Potrebno je, takođe, odrediti početni nivo vitamina D3 u krvi.

Terapiju visokim dozama treba sprovoditi u saradnji sa lekarom, koji će vas pratiti u smislu mogućih komplikacija, koje su ekstremno retke. Ali nije izlišno pomenuti i to da današnja medicina preporučuje vitamin D3 u dozi od 800 do 1.200 IU za prevenciju osteoporoze, dok su visoke doze označene kao rizične, što apsolutno nije dokazano. Zapravo, nema preporuke za visoke doze, iako se samo njima može delovati na gene koji regulišu stvaranje antibakterijskih i imunoregulatornih supstanci u organizmu.

Februar najkritičniji

Postoje dva razloga zašto se grip javlja u zimskim mesecima: virus gripa je neotporan na toplotu i ne može da opstane u vlažnoj sredini, pa se zbog toga javlja u suvim i hladnim zimskim danima, a bolest nastaje najviše tokom februara, kada je koncentracija vitamina D3 u krvi najniža. Drugi razlog je što u toku zimskih meseci, od oktobra do marta, naš organizam ne stvara vitamin D3, i zato je neophodno da ga unosimo kroz suplemente.

Autor: Prof. dr Zoran Anđelković

IZVOR : Novosti

U čačanskoj bolnici jutros preminulo dvoipogodišnje dete, sumnja se na GRIP

Preminuo desetomesečni dečak, druga žžrtva GRIPA!!!

Lekari su me uverili da mi ćerka ima SAMO GRIP: Posle jedne JEZIVE NOĆI konačno smo saznali pravu dijagnozu i ZASTRAŠUJUĆA JE

 

Komentara
Loading...
where can i buy ivermectin over the counter buy ivermectin online