PROMENE U TRUDNOĆI (VIDEO)

Telo trudnice prolazi razne normalne fizičke promene koje mogu biti očigledne ali i skroz neprimetne. Ove promene su neophodne da se pomogne razvoj fetusa i pripremi telo za porodjaj.

Screenshot_10

U prvih nekoliko meseci trudnoće, hormoni preplave vaše telo. Vaša beba je i dalje mala, ali vaše telo se već menja. Vaše grudi će da nabubre i mogu postati osetljive na dodir. Umor, mučnina, a i često potreba da idete u wc su simptomi trudnoće.

- Oglasi -

Grudi postaju veće i osetljive zbog povećanja nivoa hormona estrogena i progesterona. Kako s etermin bude približavao, promene hormona ce dovesti do toga da grudi postanu jos veće i da se pripreme za dojenje.

POGLEDAJTE I OVAJ NEVEROVATAN GIF.

POGLEDAJTE NEŠTO ČUDESNO: Kako se organi pomeraju u trudnoći

U vašem drugom trimestru, vaša materica postepeno se diže iz karlice. Vi ćete poceti da osećate prve pokrete vaše bebe.Materica se širi i vrši pritisak na bešiku, uretreu i mišiće dna karlice, što dovodi do privremenih problema kontrole bešike, kao što su učestalo mokrenje, pa čak i curenje urina kada kijate, kašljete ili smejete.

U trećem tromesečju, vaša beba raste i gura creva i želudac prema dijafragmi i plućima. Zato možete da se osećate kao da ste bez daha, a gorušica postaje čest problem. Vaša bešika je takodje pod pritiskom. Vi ćete sve više trčati u kupatilo jer beba pada niže u karlici, obično oko dve do četiri nedelje pre porodjaja.

Ovi simptomi će prestati nakon rodjenja beba. Ali vaša materica će se vratiti u normalnu veličinu i položaj za odprilike meseca dana.

A SAD POGLEDAJTE OVAJ NEVEROVATAN VIDEO KAKO SE VAŠE TELO MENJA

VIDEO.BABYCENTE

PREVELI.DEVETMESECI,NET.

PODELITE I SA DRUGIM TRUDNICAMA :* HVALA

Komentara
Loading...