PROVERENO : Napravite domaću kremu za tamniji i lepši ten, bez hemikalija!

0

Balzam od šargarepe sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina u koži za ujednačenu i prirodnu boju kože. Melanin se prirodno stvara u koži, a odgovoran je za zaštitu i tamnjenje kože. Možete slobodno da je koristite i kad ste trudne .

Osim tamnjenja, balzam od šargarepe ima jaka antioksidacijska svojstva i dubinski neguje kožu.

APEL jedne mame: Vodite računa kada KUPUJETE dečje kreme sa zaštitnim faktorom !!

Ukoliko želite da brže potamnite tokom izlaganja kože suncu i odlučite se za balzam od šargarepe, preporučujemo korištenje balzama s prirodnim sastojcima jer tako nećete kožu opterećivati nepotrebnim i štetnim hemikalijama.

Osim balzama, postoje mnoga ulja za ubrzano tamnjenje koja se sastavom često ne razlikuju toliko od balzama, osim što su u tečnom stanju i mogu se raspršiti pomoću pumpice.

Balzam od šargarepe bogat je karotenoidima iz šargarepe i oraha koji se najčešće koriste u prirodnim proizvodima za ubrzano tamnjenje kože.

- Oglasi -

Putovanje u trudnoći: Šta obavezno poneti na letovanje?

Karotenoidi takođe imaju jaka antioksidacijska svojstva te će sprečiti oštećenje kože tokom izlaganja suncu, a svoj balzam ili ulje možete nanositi na kožu i nakon sunčanja kako biste je nahranili i sprečili isušivanje.

Recept:

  • 50 g baznog ulja šargarepe (macerat korena mrkve)
  • 40 g ulja oraha (ili neko drugo biljno ulje poput makadamije, nevena i sl.)
  • 10 g pčelinjeg voska (žuti, prirodni)
  • 1-2 čajne kašike organskog kakao praha za boju
  • 10 kapi eteričnog ulja za miris (izborno)

Balzam će nakon izrade biti podložan oksidaciji i gubljenju kvaliteta te je najbolje pohraniti ga u posudu od tamnog stakla, plastike ili aluminijuma.

Izvor: Novi.ba

Prekomerno izlaganje suncu rizično je za zdravlje trudnice, ali i njene bebe

- Advertisement -

Komentara
Loading...