Prva beba koju je rodila žena koja je imala transplataciju materice

Prva beba Vincent rodjen je u Švedskoj nakon što je njegova 36-godišnja majka imala transplataciju materice koju je dobila od bliske rodjake koja je već imala svoju porodicu.

Screenshot_4
Dr Brannstrom kaže da će do kraja godine još 2 žene roditi bebe na ovakav način.

Majka, čiji identitet neće biti otkriven, rodjena je bez materice. To je redak slučaj koji pogadja jednu od 5 hiljada devojčica rodjenih u Britaniji svake godine.
Dr Brannstrom kaže da će transplatacija materice biti omogućena svim ženama koje nemaju matericu ili od rodjenja ili nakon odstranjenja zbog raka ili drugih bolesti, komplikacija tokom porodjaja kao i onima koje imaju deformisanu matericu.
Takodje i onim ženama koje su pretrpele nekoliko spontanih pobačaja bez ikakvog razloga, biće ponudjen ovaj način transplatacije.
Britanski doktori prikupljaju sve potrebne dokumente za transplataciju materice i već na listi čekanja imaju oko 60 žena.
Ova majka iz Švedske saznala je da nema matericu kada joj je bilo 15 godina. Njena majka je želela da bude donator ali njena materica nije odgovarala. Umesto toga dobila je matericu od žene, bliske njima, koja je imala 61 godinu i 2 sina i bila je u menopauzi. Donator materice je sada Vicentova kuma i njeni sinovi ga takodje puno posećuju.

Brannstrom i njene kolege su izvrsile transplataciju materice kod 9 žena u toku poslednje 2 godine ali bilo je raznih komplikacija pa je uspelo samo kod 2 žene, ove Švedjanke i još jedne.
Ženama koje radjaju nakon transplatacije preporučuje se da odmah 6 meseci nakon porodjaja ostanu trudne ako žele i drugo dete.
Bebe koje se rode na ovaj način, prate se godinama, rekla je doktorka Brannstrom.
Vicent je rodjen carskim rezom jer je njegova majka u 32. nedelji imala problema sa visokim krvim pritiskom. Imao je 1. 8 kg. To je normalna težina za taj period trudnoće.

POGLEDAJTE VIDEO :

NEVEROVATNA PRIČA ZAR NE 🙂 ŽENE SVE RADE SAMO DA SE OSTVARE KAO MAJKE . TO JE ZA SVAKU POHVALU . AKO VAM SE OVA PRIČA DOPALA PODELITE SA VAŠIM PRIJATELJIMA .

- Oglasi -

POGLEDAJTE I PROČITAJTE JOŠ PAR DOBRIH PRIČA

ISTINITA PRIČA : Dobila sam bebu kad sam imala samo 16 godina.

Priča jedne mame :Moj sin je bio baš to što sam oduvek želela za svoju ćerku

PRIČA JEDNE MAME : Žao mi je što sam osuđivala druge roditelje!

Emotivno : Ovo je priča roditelja jedne prevremeno rodjene bebe

Pripremite maramice :Dirljiva priča o trudnoći i bebi (VIDEO)

Komentara
Loading...