Prvi mamini sati nakon porođaja: Činjenice o kojima se retko govori

0

Obično kada se govori o prvim satima nakon porođaja reč je o bebi, njenom razvoju i svemu što sledi, ali malo se govori o majčinom telu. u nastavku su činjenica o kojima se gotovo nikada ne govori.

Nakon porođaja bićete vrlo umorni

Bez obzira da li ste trpeli trudove satima ili ste se porodili carskim rezom, nakon porođaja umor će učiniti svoje i gotovo svaki milimetar tela će vas boleti. To je sasvim normalno jer ste do pre nekoliko minuta koristili mišiće za koje niste znali ni da postoje.

Nećete osećati povezanost odmah

Mnogi očekuju čaroliju pri prvom dodiru svoje bebe. Ali to nije tako. Umor, uzbuđenje i hormoni čine svoje. Tek nakon nekoliko sati postaćete u potpunosti svesni da je vaše maleno čudo došlo na svet.

U prvih 6 meseci posle porođaja ovo ne očekujte ni od sebe ni od vaše bebe !!

Bol nakon porođaja

Nakon što rodite kontrakcije se nastavljaju kako bi posteljica izašla iz vašeg tela. Ovaj proces takođe je veoma bolan. A bol se nažalost ne smiruje ni kada se telo umiri i sve bude gotovo.

Vaginalno krvarenje javlja se i nakon carskog reza

Većina žena je iznenađena kada nakon porođaja carskim rezom nastupi krvarenje. Obično nije obilno kao nakon vaginalnog porođaja, ali traje jednako dugo, oko 4-6 nedelja.

Beba želi da je stalno dojite

Sasvim je normalno da beba ima potrebu da sisa sve vreme.

Realne činjenice o vraćanju težine posle porođaja

- Oglasi -

Verovatno ćete se pojačano znojiti

Zbog napora, ali i hormona koji još uvek divljaju, prekomerno ćete se znojiti. Naoružajte se vlažnim maramicama i rezervnim spavaćicama.

I dalje ćete izgledati trudno

Nije realno očekivati da ćete iz bolnice izaći sa telom supermodela. Većina žena se šokira koliko je velik stomak nakon porođaja. Materica će se postepeno vraćati u svoje prvobitno stanje, koža polako stezati, pa će se tako i stomak smanjivati.

Moguće je da dobijete na kilaži

Žene koje imaju izrazito dugo trudove obično dobijaju infuziju kako ne bi dehidrirale, tako da je moguće da malo i dobijete na težini zbog unesene tečnosti.

Telo posle porođaja: 4 istine i jedna laž

Bebina glava će imati čudan oblik

Oblik bebine glave formira se nekoliko godina, ali već nakon nekoliko minuta će početi da poprima pravilan oblik. Kosti bebine lobanje nisu srasle kako bi glava, koja je ujedno i najveća, mogla da prođe kroz porođajni kanal.

Iako će vam se oči sklapati, nećete moći da prestanete da gledate u dete

Ne postoji dovoljno snažan umor koji bi oči majke odvojio od njene bebe. Posmatraćete koliko kose ima, kakve oči, upoređivati bebu sa partnerom i pričati, pričati i pričati.

izvor.mamaibeba.com

SVE OVO TREBA DA ZNATE :Proces oporavka posle porođaja

- Advertisement -

Komentara
Loading...