Već sledeća kontrola i dupla radost, BLIZANCI! Našoj sreći nema kraja. Ali dr. kaže…

Na malu Gospojinu saznajem najljepšu moguću vijest, TRUDNA SAM!

foto. privatna arhiva mame Dijane 

Mama i ja  smo saznale prve,zovem muža ( tadašnjeg vjerenika) i kažem mu on presrećan.

Već sledeća kontrola i dupla radost, BLIZANCI! Našoj sreći nema kraja. Ali dr kaže da je jedna beba mala i da neće ostati, pošto nisam imala povjerenja u nju promjenim dr i odem kod drugog, dr koji me na kraju i spašava.

Sve super,trudnoća za poželjeti, niti mučnina niti tegoba. Ali trećeg aprila dr me zove da dodjem na pregled odem i šok, hitno me salju u Pg u bolnicu.

Ja ne znam dal sam više uplašena ili u šoku. Legnem u bolnicu na praćenje i 5-tog opet šok, hitan carski. I tu počinje borba.

Poradjaju me u 32oj nedelji, sve je rizik ali rizičnije je da ostanu jer je pupčanik obmotan jednoj bebi oko vrata i u slučaju ostanka obje umiru. Potpisujem i idem u salu, sva uplašena, ne za sebe već za njih. Budim se u sobi i čim sam progledala tražim slike da vidim kako su kakve su… šalju mi dvije male tačke, u inkubatoru sa kiseonikom i hood-om.

Kada sam izašla iz porodilista,sama bez svojih andjela sa ranom koja je još svježa i bolna odmah sam otrčala kod njih. Ulazim na intezivnu i za mene nikada teži momenat vidim dvije malene bebe koje kao da će se slomiti ako ih taknem…

25 .dana samo ih gledam kroz staklo i ne smijem ni da ih dohvatim. Veliki petak, dolazim pita me sestra koju ću da mi da prvu da hranim, za mene nikad srećniji trenutak i najljepši praznik.

U medju vremenu, jedna beba ide za Bg zbog problema sa očima da primi inekciju u oči, agonija i 10god kraćeg života… drugu kada sam otišla donesu i kažu radjena operacija laseromI konaćno prelazak u krevetić i čekanje polaska kući.

Posle 37 dana boravka u bolnici. Konačno smo kući sa mamom i tatom. ? one su veliki borci andjeli moji!

autor priče . mama Dijana 

pripremila . urednica Sonja Milekić 

izvor.devetmeseci.net

Niko nema prava na ovu priču samo devetmeseci.net . Molimo vas poštujte autora ! Možete podeliti ali ne i kopirati , menjati i lažirati ovu priču ! Svako kopiranje strogo je zabranjeno zakonom !

Komentara
Loading...