Ramzijeva metoda otkriva pol deteta već na prvom ultrazvuku

0

Kako tvrdi naučnik Ramzi Ismail, to je sada moguće utvrditi već u šestoj nedelji trudnoće i to na veoma jednostavan način.

Pre doba ultrazvuka trudnicama se predviđao pol deteta prema izgledu stomaka i na osnovu drugih promena na telu buduće majke, što su uglavnom bile samo “bapske priče”.

Kako dobijeni kilogrami u trudnoći mogu da otkrju pol bebe ??

Danas postoje različite metode kojima se već u 10. nedelji trudnoće može odrediti pol bebe. Najsigurniji je, ipak, ultrazvuk koji se radi između 18. i 20. nedelje.

Takođe, postoje i testovi krvi koji se rade, a koji gotovo sa stopostotnom sigurnošću mogu odrediti pol deteta već u petom ili šestom mesecu trudnoće, a sa naprednijim ultrazvucima (2D, 3D i 4D) ponekad i ranije.

Međutim, u poslednje vreme sve više se priča o novoj metodi kojom se može odrediti pol deteta već u šestoj nedelji trudnoće.

Ovo su razlozi zašto ne treba da saznate pol deteta pre nego što se rodi !

Ova metoda nazvana je Ramzijeva metoda po Saad Ramziju Ismailu, naučniku koji je otkrio i testirao istu na 5.000 fetusa, u periodu od 10 godina u Kanadi.

Naime, u šestoj nedelji trudnoće, 22 odsto budućih majki učesnica istraživanja obavilo je transvaginalni ultrazvuk, a 78 odsto njih redovni transabdominalni ultrazvuk. Majke su ponovo obavile ultrazvučni pregled između osamaeste i dvadesete nedelje trudnoće i 99 odsto ranije određenih polova je potvrđeno. Pri rođenju, rezultati su pokazali 100 odsto tačnost pola utvrđenog u šestoj nedelji trudnoće. U testiranju nisu učestovale žene sa vanmateričnom trudnoćom, blizanačkom trudnoćom ili nekim drugim komplikacijama.

Dr Ramzi je testirajući i analizirajući dobijene podatke zaključio da je 97,2 odsto muških fetusa imalo posteljicu i horionske resice na desnoj strani maternice, dok je kod ženskih fetusa 97,5 odsto njih imalo horionske resice i posteljicu na levoj strani materice.

6 načina da saznate kog će pola biti vaša beba

Test se pokazao neverovatno precizan i nema nikakve veze sa vizualizacijom polnih organa kod fetusa, što je nemoguće videti na ultrazvuku u ranoj trudnoći.

Prema tome, istraživanje i dobijeni rezultati trebalo bi da budu prilično pouzdani.

Ukoliko ipak sumnjate u ovu teoriju, a trudni ste ili ste bili trudni, možete je i sami potvrditi – samo pogledajte slike sa ultrazvuka.

Najveća prednost ove metode je što je ona potpuno neinvazivna, a rezultati su odmah dostupni.

IZVOR.mamaibeba.com

SAZNAJTE : U kojim nedeljama trudnoće i na koji način je sve moguće utvrditi pol bebe

 

Komentara
Loading...