Rashladite decu u letnjim danima

Namirnice koje hlade
Tokom leta, deca trebaju namirnice koje su lagane i pomažu da se organizam rashladi. Ono što je najvažnije je da deca piju mnogo tečnosti kako ne bi došlo do dehidracije.

baby-in-pool
Umesto gaziranih pića, podstičite decu da piju vodu. Takođe, možete napraviti osvežavajuću limunadu. Sveže voće i frapei od voća su odlični za tople letnje dane, a deca ih jako vole. Ohrabrite decu da jedu više voća. Ako dete odbija jesti voće, napraviti atraktivan tanjir voća režući razne oblike od rashlađene lubenice, jabuke ili narandže. Izbegavajte prženu i začinjenu hranu, jer će takvi obroci dodatno zagrejati telo.

Letnja odeća
Decu leti oblačite u laganu odeću. Široka pamučna odeća će onemogućiti dodatno zagrevanje tela, te će sprečiti pojavu osipa na koži od vrućine. Birajte za decu letnju odeću svetlih boja. Važan detalj u toplim letnjim danima je i pamučni šeširić ili kačket. Zamenite kožne cipele i sportske patike sandalama, laganim papučama ili japankama. Kada god je to moguće, neka deca budu bosa. I naravno, koristite zaštitni faktor za decu kada izlaze napolje po suncu.

Za bebe
Koristite vlažne maramice ili mokru gazu za brisanje bebinog vrata, lica i ruku što je češće moguće. Ne zaboravite i puder za bebe, koji je u vrućim letnjim danima izuzetno koristan jer štiti od pelenskog osipa.

Rashladite svoj dom
Naravno, klima uređaji i ventilatori će pomoći da se spusti temperatura u zatvorenim prostorijama. Međutim, postoji još jednostavniji i efikasan način da to učinite, jednostavno spustite roletne i navucite zavese na prozore. Možete postaviti i reflektujuću foliju na prozore, koja odbija sunčeve zrake. Ova folija je izuzetno efikasna jer zadržava i do 70% toplote iz sunčevih zraka.RnyDg

Komentara
Loading...