‘Rekli ste da pobacim jer će mi uništiti život. Lagali ste! Ona je savršena!’i prelepa !!

0

Courtney Baker iz Floride, bila je trudna s trećom kćerkom kada je otkriveno da će beba imati Downov sindrom. Šokiralo ju je što ju je doktor nagovarao da pobaci.

Uprkos njegovim uveravanjima kako će cela porodica patiti zbog detetove bolesti, majka je odlučila roditi. Emmy sada ima 15 meseci, a njena mama je odlučila napisati pismo doktoru koje postalo hit na internetu.

“Poštovani doktore,

Prijateljica mi je nedavno kazala kako joj je doktor koji je u trudnoći utvrdio da će njen dečak imati Downov sindrom, komentarisao: “On je savršen.” Nakon što je dečak rođen taj isti doktor ga je pogledao i zaključio: “Rekao sam vam. On je savršen.”

Njena priča me slomila. Sretna sam zbog njenog iskustva, ali sam tužna zbog svog. Volela bih da je on bio i moj doktor.

Došla sam k vama u najtežem trenutku u mom životu. Bila sam prestravljena, u strahu i u potpunom očaju. Nisam znala istinu o mom detetu, a to je ono što sam očajnički trebala od vas. No, umesto podrške i ohrabrenja, predložili ste mi da pobacim. Već sam je imenom nazivala, a vi ste nas uporno propitivali jesmo li svesni koliko će nam loš život biti s detetom s Downovim sindromom.

- Oglasi -

Predložili ste da dobro razmislimo i još jednom preispitamo svoju odluku o nastavku trudnoće.

Od te prve posete, užasavala sam se svakog sledeće posete vama. Najtežu stvar u mom životu ste učinili gotovo nepodnošljivom, jer mi nikada niste rekli istinu.
Moje dete je savršeno.

Nisam ljuta. Nisam ogorčena. Ja sam zapravo samo tužna. Tužna sam što ste tako jako pogrešili i tvrdili da će beba s Downovim sindromom pokvariti naše živote. Srce mi se slama kada pomislim da to još uvek govorite nekim drugim mamama. Ali najviše sam tužna što nikad nećete imati privilegiju upoznati moju kćer, Emersyn.

Jer Emersyn ne samo da nam je živote učinila lepšim i kvalitetnijim, ona je ušla u srca velikog broja ljudi. Ona nam je dala smisao i radost koja se ne može rečima opisati. Ona nam izmami najveći osmeh i daje najslađe poljupce. Ona nam je otvorila oči za istinsku lepotu i čistu ljubav.

Nadam se da niti jedna mama neće morati proći kroz ono što sam ja prolazila. Nadam se da kada idući put u majčinom stomaku otkrijete da beba ima Daunov sindrom, toj majci nećete lagati već da ćete joj reći istinu:” Vaše dete je apsolutno savršeno.”

Izvor: magazin.ba

- Advertisement -

Komentara
Loading...