REKORD GAK „NARODNI FRONT“ Rođeno 46 beba za 24 sata!

U prethodnih 24 sata u GAK „Narodni front“ obavljeno je 43 porođaja, a rođeno 46 beba. To se nikad nije desilo do sada!

bebe-1

Lekari još ne mogu da veruju u „bebi bum“ koji im se dogodio i koji nisu videli od 1. marta 1955. godine, otkako je GAK „Narodni front“ počeo sa radom.

- Oglasi -

Prim. dr Dragan Jeremić bio je glavni dežurni lekar na klinici kada se sve to događalo.

„Prosto, od petka ujutru posao je krenuo. Žene su dolazile kod nas u talasima. Mi smo uspevali da fino i pažljivo sprovedemo sve kako treba. Porodili smo ih bez ikakvih komplikacija. Sve je lepo prošlo. Ekipa je bila na visini zadatka. Ne samo mi doktori, već i babice, anesteziolozi, instrumentarke, pedijatri. Carskih rezova bilo je 12. Kapaciteti jesu malo tesni, ali smo uspeli da primimo sve žene. Dobrom organizacijom smo ih smeštali i porađali. I ne samo to, organizovali smo i smeštaj posle porođaja, kada porodilje moraju da leže dva sata u porodilištu posle završenog porođaja. Klinika je prepuna! Zanimljivo je da je u ovom periodu godine inače povećan broj porođaja, a to ima veze sa datumima kad su začinjane bebe – u vreme novogodišnjih i božićnih praznika“, opisuje dr Jeremić za Alo.rs.

Ass. dr sci. Radomir Aničić, ginekolog-akušer u porodilištu, kaže za Alo.rs da je to veliki uspeh svih kolega, veliki posao je urađen i da je najbitnije da su svi dobro.

„Stvarno nikada nisam doživeo toliko porođaja. Najviše porođaja bude do 35 tokom 24 sata. Svi smo presrećni zbog fenomenalnih vesti“, kazao je on.

Prof. dr Snežana Rakić, direktorka GAK „Narodni front“, takođe, ne krije radost zbog broja porođaja i beba i kaže da se stvarno to nikad nije desilo.

„Ovo nikad nije bilo! Kad sam jutros videla izveštaj oduševila sam se. Presrećna sam! Uspeli smo sve dobro da završimo i smestimo sve žene i bebe. Što je najvažnije svi su dobro“, kazala je ona.

izvor.alo.rs

Komentara
Loading...