Iskustvo jedne mame : RIZIČNA TRUDNOĆA, Ne mora i porodjaj da bude takav!

0

Želim da podelim sa vama priču o trudnoći i porodjaju. Da ohrabrim sve majke koje su imale rizičnu trudnoću. Ne mora i porodjaj da bude takav.

13292867_10207638626978571_212265680_n

FOTO. Privatna arhiva mame Tamare

Plusić na testu. Radosti nikad kraja. Već sam počela da razmišljam na koga će da liči, kako će da se zove beba. Osma nedelja trudnoće ŠOK… Krv. Odakle sad krv, šta se dešava lekar nije znao da mi kaže. Hvala Bogu sa bebom je bilo sve ok ali strogo mirovanje. Utrogestan vaginalete, progesteron injekcije. … tako sve do trideste  nedelje. Ginekološki pregled. ŠOK još jedan. Materica spuštena ljudski.

I dalje strogo mirovanje, utrogestan do kraja trudnoće, pojas da se nosi… izguramo do 37 nedelje sve je super. Ali mom strahu nema kraja. Kako ću se poroditi kada sam pila utrogestan celu trudnoću. Kako ću se otvoriti. ..

Subota na nedelju. Bolovi ne jaki, više kao menstrualni. 38.nedelja. Prespavam noć i ujutru na porodilište . Inače sam iz Kragujevca. Pregled. …Ja otvorena svih deset prstiju. Rekoh možda doktor nije lepo video. Dal je moguće. Kako kad bolovi mnogo jače bole od ovoga što je mene bolelo. Kako kad utrogestan zatvara grlić materice.

Izgleda da kod mene nije bilo tako. Porodjaj za poželeti. Od ulaska u porodilište do trenutka kada sam ugledala svog sina prošlo je 45 minuta. Rodjena je mrvica kako sam ga zvala 2750gr i 51cm. Doktor je bio sasvim korektan. Babica takodje. Tako da drage žene. Nije tačno, bar u mom slučaju, kad kažu ako se ne krećeš teže ćes se poroditi…

Nadam se da sam uspela malo da vas oraspoložim pričom. Nije sve tako crno.

Hvala mami Tamari na priči . Želim joj divno i uspešno roditeljstvo a malom Iliji lepo i bezbrižno detinjstvo line9SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

izvor.devetmeseci.net

Drugi su čitali i ove priče naših mama

Posle kiše uvek dodje duga

Moja mama je heroj : Kada sam se rodio imao sam 5 kila ali …

DOLAZAK NAŠE PRINCEZE SARE NA JAKO TEŽAK I BOLAN NAČIN

 

Komentara
Loading...