Rodila je trojke i primetila nešto sumnjivo: Par dana kasnije, lekari su primetili ČUDNU STVAR

0

Majk i Ejmi Hauard iz Njujorka dobili su identične trojke, dečake po imenu Hanter, Džekson i Kejden. Međutim, odmah po rođenju su lekari primetili da nešto nije kako treba.

Naime, bebe su rođene sa retkim genetskim poremećajem po imenu kraniosinostoza, zbog koga im se prerano zatvaraju šavovi između kostiju lobanje. Zbog toga se deca sa ovim stanjem često rađaju sa nepravilno oblikovanom glavom, što može da izazove slepilo i slabu mentalnu razvijenost.

Ejmi je ovo bio prvi porođaj pa nije bila sigurna da li ima razloga za paniku. Međutim, čim je ugledala bebe, pretpostavila je da nešto nije u redu. Lekari su odmah dijagnostikovali i šta, i zato su bebice dobile male kacige kako bi im lobanja ostala na mestu. Uskoro im je zakazana i operacija kojom su se uklonile male kosti sa lobanje kako bi glava rasla i normalno se razvijala.

– Bilo je teško i bila sam strašno uplašena kada su mi odveli decu – kaže Ejmi. A na svu sreću, razloga za strah i paniku nije bilo, jer je operacija prošla kako treba. Još malo će nositi kacige, ali stanje im se gotovo sasvim poboljšalo, i za par meseci glavice će im izgledati kao da se ništa nije ni dogodilo.

izvor : zena.blic.rs 

 

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online