Rodila sam zdravu bebu i pevala joj „TI SI MOJE SUNCE“, a posle osam dana USLEDIO JE BOL BEZ KRAJA zbog ove bezazlene sitnice za koju sam prekasno saznala

0

Bilo je to toliko strašno da mi je bol razarala dušu. Bila je bucmasta, zdrava i srećna beba. Kada je umrla, primila sam je u naručje i pevala „Ti si moje sunce“, ispričala je Amerikanka Ebigejl Frend (19) kojoj je ćerka preminula svega nekoliko dana nakon rođenja.

Njena ćerkica Alis Rouz poživela je samo osam dana, a umrla je zbog neonatalnog herpesa uzrokovanog virusom HSV1, koji joj je prenešen poljupcem.

Prvih 36 sati nakon rođenja sve je bilo u redu, ali je potom dobila temperaturu, postala je letargična i nije imala želju za hranom. Teško je disala, virus je obuzimao celo njeno telo.

 

Doktori su joj dali koktel lekova kako bi joj bilo lakše, ali onda je od njih dobila napade. Stavili su je na aparat za disanje, na kraju je bila spojena na toliko aparata i cevčica, da je to bilo teško gledati“, objasnila je nesrećna majka.

Lekari su nakon smrti malene Alis ustanovili da je najverovatniji uzrok smrti to što je bebicu poljubio neko ko je bio prenosilac virusa, kako prenosi „Dejli Mejl“.

- Oglasi -

Proglasili su je mrtvom 20. jula ove godine. Ne prođe trenutak da ne pomislim na nju. Bila je sasvim zdrava kada se rodila, a virus je potpuno uništio njeno telo za šest i pol dana. Nekoliko članova porodice i par bliskih prijatelja došli su da je posete kada se rodila. Ne postoji način da saznamo ko ju je zarazio. Mogao je da bude bilo ko, čak i doktor“, ispričala je Ebigejl, dodajući da pore poljupca, opasnost mogu da budu i neoprane kontaminirane ruke.

Ona je pokrenula i akciju na društvenim mrežama „Peri ruke, ne ljubi bebu“, a podržala ju je preko pola miliona ljudi.

„Virus je fatalan za bebu najmanje dve nedelje nakon rođenja. I roditelji ga mogu preneti svojem detetu. Ja nisam znala da je to uopšte moguće, dok nije bilo prekasno“, zaključila je Ebigejl.

S.P. izvor.bliczena

PRIČA KOJU MORATE PROČITATI .

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...