Ovo je priča o LAVICI ISABELLI koja je rodjena sa samo 400 gr.

0

Možete li da zamislite bebu koja ima samo 400 grama . Teško , ne mogu ni ja , Sa čime bi mogli da uporedimo , sa veknom hleba i to je teže 🙁 Ovo je priča o njoj . O najmanjoj bebici ali sa najvećim srcem srcem LAVICE PRAVE !!!

14088952_307232566295134_1819179349_n

Foto.Privatna arhiva mame Natalije

Pre par dana u grupu devet meseci javila nam se mama Natalija sa fotografijom i par napisanih reči i ofotografiji . Morala sam tri puta da pročitam da li vidim dobro kilažu . Sliku sam kasnije podelila na fb stranicu Devet meseci u maminom stomaku , osvojila je u sekundi vaša srca imala je 16. ooo hiljada lajkovo , Ali ne možete vi toliko da date tih lajkova koliko ona to zaista zaslužuje !!  Ovako malene bebe u malim slučajevima prežive . Beba je rodjena u 6 mesecu trudnoće kad je tek trebalo da počne da se razvija i raste .

Juče sam kontaktirala mamu i zamolila je da njihovu priču podeli sa nama . Pristala je istog trena .

Ova priča bi otopila i najtvrdja srca , spremite maramice trebaće vam . Verujte ja dok je pišem plačem .

OVO JE NJIHOVA PRIČA . OVO JE PRIČA O LAVICI ISABELLI

Pozdrav drugarići . Ja sam vam mala Isabella i piše vam moja mama Natalija…htjele bi s vama podjeliti našu priču…. koja počinje prije pola godine….

Mama i tata su se vjenčali tu u Hamburgu…. par dana prije vjenčanja (19.2.) Bila mama na uzv. Sve bilo ok… početkom 3 mj mama mora samnom u trbuhu otputovati avionom u hrvatsku da riješimo papire ,ali moja mama se boji… posto njoj je to druga trudnoća… Prvu je moju seku izgubila u 28 tt.. i još jednom ona ide na uzv prije puta.Za mamu šok…ja manja za tjedan dana…ona probleme sa tlakom…ali opet uz dogovor s lječnicima mi u avion…

Vraćamo se za tj dana iz Zg u Hamburg…ja nisam dobila na kilaži…. mama odmah tražila smještaj u bolnicu.Da napomenem.. u 10tt tražila testove genetike…došli  da je curka potpuno zdrava..

Bile pod kontrolom 2 tj, infuzija… a ja slabije napredujem…. zbor lječnika… odlučili mama u bolnicu i odmah neuroprotekcija i injekcije za brzo sazrijevanje pluća..

Mama je pristajala na sve. . Samo da me spase

Od 24 tt sljedi svaki dan 4, 5 ctg…doppler…samo su bile riječi uspjet ćemo… svi su bili uz mene…

23.4.ujutro ctg nije bio baš najbolji… odmah na Doppler,on ok ali primatius zahtjeva još jedan ctg. Trajao je 5 min i odluka mala ide van… po terminu 26tt a po uzv 23..

ISABELLA JE DOŠLA NA SVET MALENA LAVICA

Za pola sata sve bilo gotovo. Moja devojčica  se rodila sa 470 g… možete li zamisliti šok za mene i obitelj…ali idemo dalje.

Oporavljala se par sati a onda me odvezli s krevetom k njoj… moja mala je bila nakon svega teška 400 g ali samostalno disala….

Njene nogice stavili su u moj grudnjak i tako sam nju držala

I od onda kreće borba…

Svaki dan bolnica..spreman si na sve…tamo upoznaješ majke koje su u istoj situaciji pa se medjusobno tješite…. sve spremne na sve

Doktori u medjuvremenu dali posteljicu na analizu….ustanovilo se da imam jedan fenomen hronični…

Maternica se ljušti i mogu samo do odredjenog vremena održati trudnoću…

Šok…Opet Ali nije bitno…tu je ella..uspjet ćemo mi…

- Oglasi -

Mama po cijele dane u bolnici i tata s njom…uspjet ćemo…

Dani i dani prolazili…ona premala da jede..pa sondirana…aparat na nosiću da diše… da nije preveliki šok za pluća. I polako mi pola kile..pa kilo…. dva…. i eto…. samo još imam bruhić… To će mi opereisti I spremna sam da idem svojoj kućici … Mama I ja smo uspele .

I dana 13.8. Nakon skoro 4 mj ja stižem svojoj kućici .Sa 2800 g i potpuno zdrava…

Danas sam  bila na kontroli i imam 2930 g imam…

line9

PORUKA ZA BUDUĆE MAME I MAME KOJE SE UPRAVO NALAZE U OVOJ SITUACIJI

Samo ću reći ovo drage mame koje ćete biti u istoj situaciji. Djete je tu…ja vjerujem u njega… mi smo uspjeti… idemo iz dana u dan ali idemo…. i evo nas…. sutra 4 mj a ona mene doma zeza.. .

Drage mame..ako koja treba kakvo pitanje ili savjet..javite se…. 4 mj u bolnici… vidiš svašta..meni je pomoć dobrodošla i spremna sam i drugima pomoći

Veliko hvala našoj urednici Sonji njeni tekstovi , njene priče puno su nam pomogli .  :*

Mama nam je poslala i par Isabelinih fotografija pogledajte galeriju :*

Ovo su žene lavice !! Mala Isabela i njena mama Natalija . Isabelu tek čekaju avanture , kada se izborila za život za nju više ne postoji ne moguće . Život joj je dao šansu da živi i rodjena je pod srećnom zvezdom . Želim joj divan , srećan pun lepih avantura život . Da bude uvek tako medena , slatka i nasmejana kao što je od kad si i rodila .

Mami Nataliji samo kapa dole to je ŽENA MAJKA I KRALJICA !!

Želim da se od srca zahvalim na priči znam da će mnoge majke ohrabriti koje možda baš ovo preživljavaju .

Vas čitatelje molim DELITE !! DELITE !! DALJE O ISABELI TREBA DA ČUJE SVET . LAVICA !!!

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA

autor priče . mama Natalija

izvor.devetmeseci.net

 

Save

Save

Save

Save

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...