Sa dojenjem je sve stvar volje , strpljenja i podrške …

Pratim vas gotovo svakodnevno još od početka trudnoće.

Pročitala sam iskustvo žene koja je imala problem sa grudima i želim da podelim sa vama svoje iskustvo kako bih i ja dala podršku i ohrabrila mlade mame.

Po profesiji sam babica, ali čak i u školi niko na to nije obraćao pažnju kao bitnu lekciju, samo kažu “obavezno izmlazavanje” i tu se završava diskusija. Znala sam da neće biti lako ali bilo je i više nego teško.

Porodila sam se carskim rezom jer je moralo tako ali već trećeg dana mleko mi je abnormalno nadošlo, nisam bila u stanju da ustanem, da se izmlazam i zbog infuzije, kao i ostalih problema. Sestre se nisu baš obazirale. Za mene je sve to bio šok, dete nije htelo da sisa jer su grudi bile previše tvrde. Ali bila sam uporna, primala sam injekcije i u poslednji čas je došla babica koja mi je pomogla da se pravilno i u potpunosti izmuzem.

U početku sam izmlazavala i više od 3kg dnevno mleka, niko mi nije verovao, ako se uspavam više od 2 sata odma bi dobila temperaturu i išla na hitnu da primim injekciju pa po tom usledi dobro pražnjenje,

Divan gest ove majke 

Beba će uskoro napuniti 6 meseci a ja se I dalje izmlazavam, ali na sreću našla sam jednu ženu koja nema mleko, pa doniram, bila bi šteta bacati ga, što sam i radila u početku. Ni jednog momenta nisam htela da odustanem, dolazila je i koleginica koja bi mi pomagala prilikom pražnjenja ako dodje do većeg problema.

Poruka za žene koje žele da doje 

Zato želim da poručim svim mama da ne odustaju pod izgovorom da je teško. Jer je to najlepši osećaj kada dojiš dete pored onog kada prvi put počne da mrda u stomaku..  Ženi najpotrebnija podrška, pomoć i razumevanje od strane ukućana koju sam ja imala.

Puno vas pozdravljam. Divni ste.

  Hvala puno mojoj dragoj čitateljki , i divno je to da nam se javila i jedna babica po profesiji . Bravo za ovo doniranje mleka ona je divna majka . 

autor priče . anonimna mama (babica po profesiji)

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA 

PROČITAJTE I OVE PRIČE O DOJENJU

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...