Sa strane čujem babice i doktore kako govore prekasno je za carski rez . Ja vrištim i krvarim i dalje niko ne preduzima ništa.

0

Bila sam trudna 9 mjeseci i 2 dana. Znači prenjela sam 2 dana. Termin mi je bio 14.12. Pošto sam prenjela na preglede u bolnicu sam trebala ići svaki dan. Nosila sam curicu, curica je bila nisko. Svakodnevno sam išla na preglede,svaki dan ljubazni doktori i sestre.

16.12. u jutro u 8:00h evo mene na pregledu. Doktorica odvratna,bahata,bezobrazna. Prvo ctg sve u redu, pa onda pregled vaginalni, doktorica me pregledala užasno. Čak sam i počela krvarit, i ona kaže nije to ništa idite kući. Ja ništa odem kući. Sve u redu, preko dana spavam, ne krvarim, na wc obavezno svakih 10 minuta. Imala sam osjećaj da ću taj dan završiti u bolnici.

Navečer u 21:00 h ja se idem istuširat, obrijem se kao da sam znala. Iziđem iz kade, sjedam na wc kad ono ja pogledam krvarim. Krenem u sobu oblačim se za bolnicu,zovem muža ‘dođi kući, ja krvarim’ eto njega za pet minuta. Do bolnice imamo 30 minuta, on vozi kao lud, na crveno nestaje, ja se još više uspaničila,plačem drhtim, djete u trbuhu kao da će iskočit,okreće se, udara…Dođemo mi u bolnicu, ja se penjem po stepenicama,muž nosi torbu.

BRUKA I SRAMOTA : Moj prvi i poslednji odlazak u Višegradsku

22:00 h uđem u porodilište i kažem da krvarim, žena me polegne stavi na ctg i tako ja ležim dva sata, ctg u redu, ali ja i dalje krvarim. Skinu me s ctg-a,idem na pregled kod one iste doktorice kod koje sam bila u jutro, opet vaginalno pregledava kao da sam životinja, ultrazvuk i pošalje me na klistir i brijanje. Obavili oni to sve, ali ja i dalje krvarim.

02:00 h spoje me opet na ctg, ja nekako prespavam noć. Jutro u 07:00 dolazi doktor. Odvratan i bahat, vi ćete danas roditi,pregleda vaginalno sve u redu,ctg uredan. Ja krvarim niko ne obraća pažnju. Dođe sestra oko 10:00 h i stavlja mi drip, nakon tri sata dolazi doktor stavlja mi epiduralnu. Do 15:00 h nikoga nije bilo da me obiđe, epiduralna ne djeluje bolovi sve jači i jači. Nemogu izdržat više, čupam kosu, plačem,vrištim, sestre mi govore dišite dišite ja nemogu disat nemogu govorit.

Dolazi doktor bahati, šta se derete niste jedini ovdje, postat ćete majka morate izdržat zbog svoga djeteta, ljepo vam je bilo dok ste ga pravili.

Ja sam ostala u šoku nisam mogla vjerovat da je doktor mogao da tako nešto kaže.

Prošlo je sat vremena, ništa ja i dalje krvarim pomalo. Bolovi sve jači nego prije, oko mene babice jako su bile ljubazne, gledam na sat kazaljke se ne miču, u jednoj ruci drip,u jednoj epiduralna, infuzija, ja padam u nesvjest.

Dolazi doktor otvorena 8 prstiju ali još ništa. Prođe još neko vrjeme ja imam osjećaj da umirem djete se vrti ko ludo. 17:00 h dolazi taj isti doktor i kaže ako ne rodite do 19:00 h idete na carski jer se djete ne spušta u zdjelicu, a sa strane čujem babice i doktore kako govore prekasno je za carski rez . Ja vrištim i krvarim i dalje niko ne preduzima ništa.

- Oglasi -

PRIČA MAME MILIJANE : Počinju naponi 3-4 napona beba izlazi, ali ne čujem plač.

Eto došlo je i tih 19:00 h dolazi doktor, kasnio je 10 minuta. A sve to vrjeme me tjeraju cjeli dan da se dignem da moram šetat, na pilates loptu, a ja ništa ne mogu jer su mi od epiduralne utrnule noge. Pišala sam u krevet, nisam se mogla okretat,nešto odvratno. 19:15 h doktor priprema vakum, ja se plašim same pomisli na vakum, kako će mi djete izgledat ,kakva će mu glava biti itd.

Kako se termin približavao sve sam se više bojala i pitala svoju doktoricu da me porodi na caraki rez,ali ona je odbijala!

I na kraju sve babice se okupile oko mene, 4 doktora i 1 doktorica, doktor me stisnuo iznad trbuha koda je bacio ciglu na mene, i ja krenem stiskat nisam ni mogla pomislit da imam tolko snage od svega od umora od uboda igala, od tolko vađenja krvi. Prerežu me dole i ja tiskam što jače mogu i izađe moja mala ljepotica od 4 kile.

Hvala mami Đurđici što nam je napisala priču i podelila sa svima vama . Malenoj lepotici želim divno i bezbrižno detinjstvo i uskoro još jednog batu ili seku .

Priču pripremila (Urednica sajta Sonja Milekić )

autor priče : mama Đurđica

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI . SVAKO KOPIRANJE JE ZABRANJENO !!

Najglasnija tišina (za sve roditelje koji puštaju bebe da plaču ! )

- Advertisement -

Komentara
Loading...