Šaka ovih plodova dnevno produžava život za 2 godine, a ne goji

0

Ukoliko uzimate po 30 grama (jedna šaka) orašastih plodova pet ili više dana nedeljno, možete produžiti život nekoliko godina, tvrde naučnici.

orašasti plodovi
Naime, nekoliko naučnih studija je došlo do rezultata koji pokazuju da osobe koje redovno konzumiraju orašaste plodove ređe pate od kancera, srčanih i oboljenja disajnih puteva.
Istraživanja su pokazala da žene koje jedu više od dve šake orašastih plodova nedeljno mogu da produže svoj život kao da su trčale 4 sata nedeljno.
Istraživači s Univerziteta Harvard su došli do rezultata koji pokazuju da žene koje inače imaju visok rizik od srčanih oboljenja a koje uzimaju kašiku putera od kikirikija pet ili više dana nedeljno, mogu smanjiti rizik od srčanog udara za 50% u poređenju s ženama koje jedu manje ili uopšte ne jedu puter od kikirikija.

- Oglasi -

A da li orašasti plodovi goje? Do danas je sprovedeno više od 20 kliničkih ispitivanja koja su proučavala uticaj orašastih plodova na telesnu težinu, ali nijedno istraživanje nije dokazalo da oni tako drastično utiču na kilažu.
Osobe koje često jedu orašaste plodove, šaku ili dve na dan, ili su se ugojili manje nego što je predviđeno, ili su zadržali istu kilažu, ili su čak smršali.
U jednom istraživanju, na primer, ispitanici koji su jeli i do 120 pistaća dnevno u periodu od tri meseca nisu se uopšte ugojili.

Orašasti plodovi jesu kalorični, ali vas drže duže sitima pa ćete jesti manje ostale hrane. Takođe, ovi zdravi plodovi mogu i ubrzati metabolizam.

izvor:stvarukusa.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...