Samo za tate: 10 stvari koje vam niko nije rekao o tome kako je biti otac devojčice

0

Mnogi očevi kažu da nisu znali šta je prava ljubav dok nisu svoju prvu ćerku uzeli u ruke. Odnos tate i ćerke je uvek poseban, i malo šta može da ga naruši. Ali, jedan tata je odlučio da upozori sve buduće očeve devojčica na neke stvari koje njemu niko nije rekao pre nego što je postao otac. Bret Spirs je podelio svoje iskustvo sa čitaocima „Hafington posta“.

1. NIKO MI NIJE REKAO DA ĆE TAKO BRZO POČETI DA OBRAĆAJU PAŽNJU NA DEČAKE

Breta niko nije pripremio na to da će njegova ćerkica Mari Grejs jako rano početi da obraća pažnju na momke. Naime, on je, kao i većina drugih očeva, bio jako zaštitnički nastrojen, i smatrao je da su muškarci predatori a devojke „žrtve“. Sve se to srušilo u vodu kada je jednog dana njegova mezimica izjavila da joj se sviđa konobar u kafiću pri teretani. Konobar je imao 19. godina, a Mari Grejs 3.

Jedni nas uče da decu hvalimo, drugi opet da to nije dobro za njih, a evo šta sam ja radila

2. NIKO MI NIJE REKAO DA MOGU JOŠ VIŠE DA SE ZALJUBIM U SVOJU ŽENU

On tvrdi da je njegova ćerkica učinila da mnogo bolje razume svoju ženu. Naime, često mu nije bilo jasno zašto se njegova supruga toliko rastuži kada im propadnu neki planovi, a onda je shvati da to isto radi i mala Mari Grejs. S obzirom na to da su ćerkicina osećanja sasvim nevina i čista, Bret je bio primoran da pokuša da shvati kako se dete oseća kada mu propadnu planovi. Radeći to, shvatio je da se i njegova žena verovatno slično oseća. Tako je shvatio da ona često ima reakcije poput deteta, što je učinilo da se dodatno zaljubi u nju.

3. NIKO MI NIJE REKAO DA ĆU POTPUNO PROMENITI VIĐENJE ŽENSKE ANATOMIJE

Jedna „gadna“ pelena je uspela u potpunosti da promeni viđenje ženske anatomije ovog čoveka.

– Rezultat otkrivanja minijaturne dečije vagine koja je uprljana kakom je zapanjujući. Bukvalno sam stajao nad svojom ćerkom držeći vlažnu maramicu u jednoj ruci i lupu u drugoj, otklanjajući i najmanje tragove kake sa njenih ženskih delova – iskren je ovaj tata.

4. NIKO MI NIJE REKAO DA ĆU POSTATI FEMINISTA

Bret tvrdi da je automatski postao feminista, čim je dobio žensko dete.

5. NIKO MI NIJE REKAO ŠTA ME ČEKA SA DRUGE STRANE SVE TE LJUBAVI I NEŽNOSTI

- Oglasi -

Ono što ga je čekalo je bio – bes i ljutnja. On priznaje da njegova ćerka može da ga obmota oko malog prsta kad god poželi, i tvrdi da je to najveća ljubav na svetu. Iako se budućim očevima ćerki često govori „Misliš da znaš šta je ljubav, ali tek ćeš videti“, niko im ne govori šta se nalazi sa druge strane sve te ljubavi i nežnosti. Naime, on se seća da je često šetao pijacom sa ćerkom u kolicima, osećajući se toliko zaštitnički da bi bio spreman da se potuče sa svim ko bi čak i pomislio da im preseče put. Jer nije mogao ni da pomisli da njegovoj mezimici nešto fali, a da mu to ne izazove osećaj ljutnje.

Brižni otac pokazao je svim muškarcima šta znači biti “muž iz snova”

6. NIKO MI NIJE REKAO DA JE „BUTTERFLY KISSES“ NAJBOLJA PESMA NA SVETU

Veliki američki hit, pesma Boba Karljajla „Butterfly Kisses“ govori o ljubavi oca i ćerke. Naime, iako je većini muškaraca previše nežna, pa čak i smešna, Bret tvrdi da je počeo da shvata značenje tih reči tek kada je postao otac.

7. NIKO MI NIJE REKAO KOLIKO JE ROZE BOJA VAŽNA

Ovaj otac tvrdi da je više puta video kako se njegova ćerka davi u suzama, jer je njen omiljeni roze tanjir u mašini za pranje sudova. Kada su je pitali šta želi za Novu godinu, rekla je kucu. Ali, ne bilo kakvu kucu, mora da bude roze boje.

– Isus Hris bi mogao da joj se pojavi u sobi i da joj pokloni prelepog plavog jednoroga, a onda bi mu samo dgovorila „Hvala, ali zaboravio si da treba da bude roze“ – našalio se on.

8. NISAM VEROVAO DA DEVOJČICE PLANIRAJU VENČANJE OD NAJMLAĐIH DANA

Ovo mu je, tvrdi Bret, predočila njegova supruga, ali joj nikada nije verovao. On smatra da su za sve krivi „Diznijevi“ crtani filmovi. Svako parče belog materijala u kući može da bude sjajan povod da se odglumi čitavo venčanje, i to do tedalja. U početku je bilo veoma slatko kaže on, ali kada je krenula da glumi udaju za drugara iz škole, prestalo je da bude nevino i slatko.

9. NIKO MI JE REKAO KOLIKO ĆU BITI RAZOČARAN KADA POŽELI DA SE UDA ZA DRUGA

Šaljivi tata se priseća da je njegova mala devojčica u početku glumila da se udaje za njega. Ali, kada je njegovo mesto preuzeo drugar iz škole, tata se odjednom osetio „iracionalno skrhano i slomljeno“.

10. NIKO MI NIJE REKAO DA ĆU UŽIVATI U ČAJANKAMA!

I to ne samo u čajankama sa ćerkicom. U lakiranju noktiju, pedikiru, presvlačenju i češljanju. Bret je svestan toga da će većina ljudi smatrati da je sve ovo smešno i glupo, ali takođe misli da će očevi ćerki shvatiti o čemu priča.

 

Foto pixabay
Autor/Izvor zena.blic.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...