ISKUSTVO MAME TATJANE :To je bio porođaj koji je trajao sve ukupno sat vremena!

0

Ležim kući,veče je.

13414110_709173139224420_467265172_n

foto.privatna arhiva mame Tatjane

Uspavala sam svoje starije dete i reko hajde da još malo pogledam šta ima na tv-u pa ću i ja da se sređujem za krevet.a onda me je beba oko 23:30 šutnula i počeo je bol,ma reko nije to ništa imam još 20-ak dana do termina ako nastavi da boli otići ću u bolnicu čisto da proverim.

Međutim bolovi se pojačavaju i ja kažem suprugu da je najbolje da krenemo. Otišla sam do kupatila i jedva uspela da se istuširam,na putu do bolnice koja nije daleko sam se previjala od bolova i kada smo stigli nisam mogla na noge već su me odgurali.

Kako sad procedura nalaže ideš na ctg pa dalje na pripreme za porođaj,ali ja kada sam legla da me pogledaju na ctg nisam mogla da mirujem jer su bolovi stvarno bili jaki a nisam neka kukavica.Tada sestra sva iznervirana poče da me grdi misleći da se prenemažem ,  pa mi govori da se smirim da mora da me priključi na ctg a ja je molim samo da mi svuče trenerke jer hoće da puknu na meni .

Kad ona kada je pogledala dole,rekla je ajde brzo u porođajnu salu!Mi smo bukvalno trčale do sale,legla sam na sto i u  00:35h stigla je moja devojčica. Osećala sam se odlično jer se nisam cepala i što je sve prošlo tako brzo.To je bio porođaj koji je trajao sve ukupno sat vremena!line9

Poruka za buduće mame…želim vam da uživate u trudnoći i da vam porođaj bude bar približno lak i brz kao moj jer je stvarno mnogo lakše kada prođe bez intervencije i šivenja.Pozdrav!

Hvala mami Tatjani na priči i svakoj budućoj mamici želimo ovakav porodaj , brz i lak :*

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !

izvor.devetmeseci

Drugi su čitali i ove priče

 

 

Save

Save

Save

Komentara
Loading...