Saveti iskusne mame: 7 pomagala pri uspavljivanju bebe

0

Poučena sopstvenim iskustvom, mama četvoro mališana, Moli Balint, preporučuje sedam stvari koji su joj bili od velike pomoći prilikom uspavljivanja dece…

Sećam se kao da je bilo juče… Sedim u dnevnoj sobi moje mame, „sveže“ udata, još uvek bez dece i gledam stariju sestru i njenog muža kako se pakuju i odlaze sa bebom čim smo završili večeru. Okrenula sam se prema svom mužu i šapnula mu: „Tek je pola 7h! Kada mi budemo imali decu, mi nećemo dozvoliti da nas beba tako remeti. I dalje ćemo imati naš život. Bebu ćemo naučiti da bude fleksibilna.“

Nekoliko godina kasnije, opet večeramo kod mame. Večera se završila, a ja počinjem da se pakujem. Vreme za spavanje „zove“. Interesantno, zar ne?

Nakon četiri bebe i posle mnogo isprobanih trikova, aparata, preparata i tehnika, izdvojila sam sedam mojih omiljenih pomagala za uspavljivanje bebe: piše Milana Petrović (yumama.com)

1. Bejbi alarm sa monitorom

Kada sam dobila prvo dete, veoma teško je bilo nabaviti ove aparate, a uz to su bili i veoma skupi, te ga nisam kupila. Ali, kada sam ga dobila, bila sam veoma srećna što ne moram više stalno da budem skoncentrisana kako bih čula svaki šum koji dopire iz sobe u kojoj spava beba. Mogla sam čak i da je vidim. Svaki roditelj zna da briga nikada ne prestaje, bez obzira koliko dece imate. Uvek ćete proveravati da li beba diše i da li joj se noga zaglavila između rešetkica na krevecu. Uz monitor sam mogla da radim po kući, da odem do kupatila ili da skuvam ručak, a da istovremeno gledam bebu kako spokojno spava.

2. Aparat koji proizvodi zvukove

Postoje čitave filozofije u vezi sa mašinama koje proizvode zvuk i bebinim spavanjem. Neki roditelji su protiv jer žele da nauče svoju bebu da zaspi uz bilo koji zvuk. Međutim, vaša beba će doći i do faze kada će joj biti mnoga zabavnije da se uz vašeg glasa igra, nego da spava. Muzika koja tiho svira u bebinoj sobi učinila je da ne doživim blagi stres svaki put kada zalaje pas na ulici ili da sudove slažem duplo duže, u strahu da slučajno tanjir ne lupi malo jače.

Komentara
Loading...