Ovako sam ja prošla i savetujem svim ženama da uzmu epidural

0

Želim da podelim moju priču sa ostalim budućim majkama.
Ostala sam u drugom stanju.. To je bio najlepši period u mom životu. Mnogi su me pitali da li se plašim ja sam govorila da se ne plašim i da se moram poroditi kako znam i umem.

14331512_1282036778495205_222583134_n

foto. privatna arhiva mame Milice

Došao je i taj 9-ti mesec u kom sam osetila prvi put strah o porodjaju. Da, plašila sam se ali MALO. Uglavnom odlučila sam da ću uzeti epidural ako sve bude kako treba. Tu noć, noć posle mog termina sam osetila bolove neke male.. Zaspala sam, al sam se probudila ubrzo i počelo je sve jače. Reko, to je to to su kontrakcije. Trpela sam tako do 6h ujutru al ništa što se ne može izdrzati.

Probudila sam supruga i rekla sam vozi me u porodilište. Odmah smo u pola 7 krenuli. Došla sam tamo u pola 9h. Svi su bili ljubazni jako, što veoma znači.. Odveli su me u pripremnu salu. I ubrzo nakon toga sam bila u porodjajnoj sa sve primljenim epiduralom i čekala. Gledala okolo šta sve ima i kako je lepo sredjeno porodilište.

Posle 5 min doktor mi je rekao Milice to je to otvorena si 10 prstiju. Kad ono njih 10 oko mene. Kaže guraj ja guram al ništa. I on meni pa ti mene zezaš bre. Guraj najjače i ja gurnula i izadje moj princ. Prva suza, sreca, osmeh, sve u jednom. Babica me slikala ja sve super. Rekoh kako su mi pričali da će biti meni je bilo prelepo.line9

Mogla bih jos 20 ovakvih porodjaja. došla kući skinula mi babica konce posle 10 dana a ja ko nova… Ništa me ne boli. Govorili mi kako treba 40 da se žena oporavi..a ja.. Peglam perem usisavam a bebac SPAVA. I sve stignem. Sve što su mi pričali „NIŠTA ALI NIŠTA OD TOGA NIJE BILO.“

14348860_1282036838495199_1620478753_n

Poruka za buduće mame

Svaka žena ima za sebe svoje iskustvo. I želim svakoj ženi svu sreću ovog sveta.

Kratka ali divna priča . Bez komplikacija porodjaj , bez stresa tako zaslužuje svaka žena da prodje kao što je Milica .

Veliko hvala Milici što je priču podelila sa sajtom devet meseci :* Malom bebcu želim divno i bezbrižno detinjstvo

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA

Pročitajte i ove priče

Save

Save

Komentara
Loading...