Savladajte tehniku dojenja u 7 koraka

0

Savladajte tehniku dojenja u ovih sedam koraka. Kada je jednom savladate – ova veština postaje dečja igra!

dojenje

1. Prvi podoji mogu trajati i po sat vremena. Zbog toga je važno da se udobno namestite – ispravite leđa i noge savijte u kolenima tako da budu pod pravim uglom u odnosu na na butine (ravno krilo). Postavite jastuk iza leđa, a drugi koristite kao potporu za bebu (nabavite jastuk za dojenje).

2. Držite bebu tako da njen stomačić bude uz vaš. Poduprite joj rukom vrat i ramena, a guza neka joj bude ispod vašeg lakta.

3. Dotaknite njena usta bradavicom. Cimnuće glavom unazad i pokušaće ustima da obuhvati bradavicu. Primičite je dojci sve dok širom ne otvori usta.

4. Kada otvori usta, nežno ali brzo je privucite ka dojci. Dojku prvo treba da dodirne donjom usnom i bradom. Dakle, ne gurajte joj bradavicu u usta, već bebu “navucite” na nju.

- Oglasi -

5. Ako je veći deo areole iznad njenih usta, a ne ispod nje, to je pokazatelj da je beba pravilno uvukla bradavicu (i deo oko nje). Brada mora sve vreme da joj bude prislonjena tik uz dojku.

6. Ako ne osećate bol, prijatno vam je, beba je opuštena, ne plače, ne ispušta dojku i pritom stalno čujete zvuk gutanja – pravilno dojite!

7. Nemojte paničiti ako beba odmah ne povuče mleko. I ona, kao i vi, savlađuje “novu veštinu”. Ako pak niste sigurni da postupate pravilno, zamolite patronažnu sestru da vam ukaže na grešku i pomogne vam da je ispravite. Kada želite da prekinete podoj, uvucite prst između bebinih usta i dojke.

mamaibeba.com

PROČITAJTE I OVO

- Advertisement -

Komentara
Loading...