Savršeno za moju bebu: Imena koja znače „lep(a)“

0

Za mnoga od ovih imena verovatno ste već čuli, ali da li ste znali da u prevodu znače ‘lepa’ ili ‘lep’? Pogledajte listu imena za najlepšu bebu…

Mnoga tradicionalna imena iz zemalja širom sveta imaju značenje ‘lepa’ ili ‘lep’, a evo i koja:

Ovako to izgleda kad dođe beba (FOTO -ILUSTRACIJE)

 Jamila. Ženski oblik imena Jamil koje na arapskom i svahili jeziku znači ‘lep’.

Rosalinda. U prenesenom značenju ‘lijepa ruža’. Ovo ime proslavio je William Shakespeare tj. junakinja Rosalinda iz njegovog djela ‘Kako vam se sviđa’.

 Romeo. Popularno italijansko ime označava privlačnu i strastvenu mušku osobu. Viktoria Beckam svog drugog sina nazvala je Romeo i otada je ime popularno u Velikoj Britaniji.

Džoli. Francusko ime koje doslovno znači lep(a). Prema numerologiji, ljudi s ovim imenom pravi su humanitarci i žele s drugima da rade kako bi postigli mir.

- Oglasi -

Najlepša kratka imena i njihova divna značenja

Arabela. Mnogi roditelji za svoje devojčice žele drugačiju varijantu čestog imena Isabela, a upravo je Arabela jedno od najpopularnijih alternativa.

Venus (Venera). Prema rimskoj mitologiji, Venera je bila boginja lepote i ljubavi, a na popise traženih imena vratila ga je slavna teniserka Venus Vilijams.

Boni. Škotsko ime francuskog porekla vratilo se na ‘scenu’ zahvaljujući filmu ‘Prohujalo s vihorom’ u kojem legendarni glavni likovi Skarlet i Ret svojoj ćerkici daju nadimak Boni.

Mej. Preslatko kinesko ime vrhunac popularnosti doživelo je u ’80-im godinama prošlog veka, a verzija ‘May’ česta je u zemljama engleskog govornog područja.

Kalista. U prenesenom značenju ‘najlepša’. Ponovno ga je popularizirala glumica Kalista Flokhart, zvezda serije ‘Ally McBeal’.

izvor.zaovoljna.hr

Top lista najpopularnijih ženskih imena na svetu

- Advertisement -

Komentara
Loading...