Savršeno za moju bebu: Imena koja znače “lep(a)”

Za mnoga od ovih imena verovatno ste već čuli, ali da li ste znali da u prevodu znače ‘lepa’ ili ‘lep’? Pogledajte listu imena za najlepšu bebu…

Mnoga tradicionalna imena iz zemalja širom sveta imaju značenje ‘lepa’ ili ‘lep’, a evo i koja:

Ovako to izgleda kad dođe beba (FOTO -ILUSTRACIJE)

 Jamila. Ženski oblik imena Jamil koje na arapskom i svahili jeziku znači ‘lep’.

Rosalinda. U prenesenom značenju ‘lijepa ruža’. Ovo ime proslavio je William Shakespeare tj. junakinja Rosalinda iz njegovog djela ‘Kako vam se sviđa’.

 Romeo. Popularno italijansko ime označava privlačnu i strastvenu mušku osobu. Viktoria Beckam svog drugog sina nazvala je Romeo i otada je ime popularno u Velikoj Britaniji.

Džoli. Francusko ime koje doslovno znači lep(a). Prema numerologiji, ljudi s ovim imenom pravi su humanitarci i žele s drugima da rade kako bi postigli mir.

- Oglasi -

Najlepša kratka imena i njihova divna značenja

Arabela. Mnogi roditelji za svoje devojčice žele drugačiju varijantu čestog imena Isabela, a upravo je Arabela jedno od najpopularnijih alternativa.

Venus (Venera). Prema rimskoj mitologiji, Venera je bila boginja lepote i ljubavi, a na popise traženih imena vratila ga je slavna teniserka Venus Vilijams.

Boni. Škotsko ime francuskog porekla vratilo se na ‘scenu’ zahvaljujući filmu ‘Prohujalo s vihorom’ u kojem legendarni glavni likovi Skarlet i Ret svojoj ćerkici daju nadimak Boni.

Mej. Preslatko kinesko ime vrhunac popularnosti doživelo je u ’80-im godinama prošlog veka, a verzija ‘May’ česta je u zemljama engleskog govornog područja.

Kalista. U prenesenom značenju ‘najlepša’. Ponovno ga je popularizirala glumica Kalista Flokhart, zvezda serije ‘Ally McBeal’.

izvor.zaovoljna.hr

Top lista najpopularnijih ženskih imena na svetu

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)