SAZNAJ Kako da napraviš sama domaći omekšivač za veš?

0

Sigurno jedva čekaš da saznaš koji su to najbolji recepti, koji će ti pomoći da napraviš domaći omekšivač za veš?

Domaći omekšivač od biljnog glicerina i belog sirćeta
Potrebni sastojci:

2 šolje belog sirćeta
2 šolje vode
10 kapi esencijalnog ulje lavande (može i po izboru)
⅛ šolje biljnog glicerina
Priprema: U staklenoj posudi sjedini glicerin, vodu i sirće. Dodaj esencijalno ulje i sve dobro izmešaj. Prilikom pranja možeš napuniti pola dozera mašine za veš ovim omekšivačem.

Domaći omekšivač od vode, regeneratora i belog sirćeta
Za ovaj omekšivač, potrebno ti je:

6dl vode
2dl balzama/regeneratora za kosu
1dl belog sirćeta
Priprema: Sjedini sve sastojke, promućkaj, sipaj u flašu i koristi po jedan čep za pranje veša.

Za pripremu domaćeg omekšivača za veš uvek koristi belo sirće. Ne preporučuje se da koristiš druga sirća, jer mogu ostaviti mrlje na vešu. Belo sirće je odlično jer deluje antibakterijski. Pored toga, zaslužno je i za to što su stvari nakon njega veoma mekane.

Važno je da koristiš prirodni regenerator za kosu, koji inače koristiš u nezi kose. Prirodni balzam ne sadrži nikakve štetne sastojke.

Domaći omekšivač od belog sirćeta i eteričnog ulja lavande
Ponovo ćemo koristiti belo sirće kao glavni sastojak, jer smo se uverili da je odlično.

Sastojci:

400ml belog sirćeta
45 kapi eteričnog ulja lavande
Priprema: Sjedini sirće i ulje, dobro promućkaj i sipaj u flašu. Za pranje veša, dovoljno je da sipaš pola čepa omekšivača.

Eterična ulja imaju antibakterijsko dejstvo,a ujedno su zaslužna za miris omekšivača. Eterično ulje lavande koje koristiš i u nezi kose će biti savršeno za tvoj novi domaći omekšivač.

- Oglasi -

Ako se pitaš, znaj da se veš neće osećati na sirće. Ukoliko se oseti, miris će izvetriti, dok se veš bude sušio. To važi za one koji ne stavljaju esencijalna ulja u domaći omekšivač za veš. Oni koji stavljaju, treba da budu sigurni da se veš neće osetiti na sirće.

Domaći omekšivač od belog sirćeta, sode bikarbone i vode
Potrebni sastojci:

1 šolja tople vode
6 šolji belog sirćeta
1 šolja sode bikarbone
Eterično ulje lavande (dodaj kapi onoliko koliko želiš da ti miriše omekšivač) Najčešće se dodaje između 10-15
Priprema: Vodu i sirće sjedini u većoj posudi, a zatim dodaj sodu bikarbonu. Mešaj dok se soda ne istopi. Kada tečnost prestane da peni, sipaj u posudu koju si namenila za omekšivač. Dodaj eterično ulje lavande i omekšivač je sprema. Koristi po jedan čep za pranje veša.

Domaći omekšivač za veš sa gorkom soli
U ovom receptu nema belog sirćeta, a evo kako njega da napraviš:

Potrebni sastojci:

30 kapi esencijalnog ulja peperminta
Pola šoljice sode bikarbone
2 šoljice gorke soli
Priprema: Sjedini esencijalno ulje i gorku so, a zatim dodaj sodu bikarbonu. Kada su svi sastojci sjedinjeni, prespi omekšivač u posudu.

Domaći omekšivač od gorke soli i eteričnog ulja ruzmarina
Potrebni sastojci:

40 kapi eteričnog ulja ruzmarina
4 šolje gorke soli
Priprema: Sjedini so i eterično ulje u plastičnoj posudi, a zatim sipaj u posudu koju si namenila za omekšivač. Za pranje veša će ti biti potrebna 1 do 2 čepa, zavisi koliko želiš da ti veš miriše.

Ono šta treba da znaš jeste da ne možeš očekivati da će domaći omekšivač za veš mirisati poput onog kupovnog, jer podsećamo, kupovni omekšivač za veš sadrži štetne sastojke, dok domaći omekšivač za veš, ne sadrži nikakve štetne sastojke koje mogu negativno uticati na tvoju kožu. Zato su tu eterična ulja, različitih mirisa, koja će uticati na miris tvog domaćeg omekšivača za veš.

Domaći omekšivač za veš ne izaziva nikakvu iritaciju na tvojoj koži. On ne sadrži nikakve štetne sastojke, koje bi dovele do bilo kakvih kožnih problema. Zato ti savetujemo da sama napraviš domaći omekšivač za veš i uveriš se.

Nadamo se da smo ti pomogli da saznaš sve o domaćem omekšivaču za veš. Skrenuli smo ti pažnju na bitne razlike između domaćeg i kupovnog omekšivača. Ukoliko želiš da povedeš računa o svom zdravlju i o životnoj sredini u kojoj živiš, trebalo bi da se okreneš prirodnim metodama. Počni već od omekšivača.

izvor.onaportal.com

- Advertisement -

Komentara
Loading...