SAZNAJ MAMICE Kako izgleda svet iz moje perspektive?

Sigurno ste se nekad pitali kako bebe vide. U nastavku teksta možete pročitati kako se razvija vid bebe i šta zapravo bebe vide.
Kako izgleda svet iz moje perspektive
Bebe najjasnije vide kada se nalaze u rukama roditelja, jer je vid bebe podešen na uporavo toliku preciznost da može videti samo ono što mu je najvažnije na svetu. Upravo na ovoj razdaljenosti može jasno videti lice roditelja. Bebe mogu videti i dalje od ove udaljenosti, ali imaju problem da dugo zadrže fokus ka dalekim objektima. Potrebno je vreme kako bi očni mišići bebe ojačali, tako se nemojte uplašiti ako vaše dete gleda sa do pola otvorenim očima.

Koje boje vidi novorođenče?

Od boja beba najbolje raspoznaje kontrastne boje. Crno beli crteži ili igračke će joj biti duže interesantnije od drugih. Bebe vole da posmatraju oko sebe, ali to nije jednostavan zadatak za jednu tek rođenu bebu. Trudite se da premeštate bebu po svom stanu ili kući kako bi imala mnogo novih zanimljivih scena, a dok je šetnja po parku pravo uživanje za vaše mališane.

Bebin sluh

- Oglasi -

Prvo što beba čuje su otkucaji maminog srca i zvukove iz maminog stomaka. Kasnije najviše čuje zvukove roditelja, a kada se rodi svi ovi zvukovi odjednom postaju glasniji i jasniji pa ne čudi što je beba prvo vreme u strahu ili je preosetljiva na jake zvukove. Prema tome mamin i tatin glas su prava muzika za bebine uši, jer ih beba brzo poveže sa dodirom, toplinom i hranom.

Dodir je veoma važan

Dodir je možda i najvažniji za razvoj bebe. Ona tako sakuplja informacije o okolini i svetu koji je okružuje. Posle rodjenja i napuštanja maminog toplog stomaka, nežan dodir je sve što je bebi potrebno da se smiri.
Divno zar ne ? Dosta toga ste saznali ? Podelite i sa ostalim mamicama :* nb95

 

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)