SAZNAJEMO :Roditelji ovih pet imena dajete najčešće devojčicama

Ako ste neodlučni oko imena za svoju devojčicu, onda će vam ovaj spisak najpopularnijih i uvek prepoznatljivih imena sigurno biti od pomoći..

imena-devojcica

Na svetskom nivou sprovedeno je istraživanje u kojem su izdvojena najpopularnija imena na svetu, bez obzira na kulturološke razlike i običaje. U istraživanje su bile uključene zemlje Evrope, kao i SAD, Kanada i Australija.

- Oglasi -

Otkrivamo listu internacionalnih ženskih imena koja su na samom vrhu popularnosti u svim zemljama sveta.

1. Mia
Jednostavno i kratko ime koje je osvojilo roditelje širom planete. Vrhunac popularnosti doseglo je davne 1964. godine, a sve zahvaljujući glumici Miji Farou, pa se već tada ovo ime našlo na listi top 1000 imena sveta. Mia je danas 6. ime u SAD-u, drugo u Nemačkoj i prvo u Engleskoj, Australiji, Hrvatskoj, Meksiku, Austriji, Norveškoj i Sloveniji.

2. Sofija
Reč je o starom imenu koje na grčkom jeziku znači mudrost. Ovo svetski prihvaćeno ime je broj jedan u SAD-u. Bez obzira na to da li se piše Sophia, Sofia, Sofija ili skraćeno Sophie, ovo ime je broj jedan i u Škotskoj i Severnoj Irskoj. Na drugom je mestu u Tasmaniji i Norveškoj, a na četvrtom u Italiji i Danskoj.

3. Olivija
Olivia je ime koje je „stvorio“, odnosno popularisao Vilijam Šekspir za romantičnu dramsku predstavu „Dvanaesta noć“. Ovo ime se povezuje sa maslinovom grančicom, pa predstavlja simbol mira. Ovo ime u Engleskoj, Velsu i Škotskoj se nalazi na drugom mestu, a definitivno je broj jedan na Havajima.

4. Ema
Ovo ime proslavile su holivudske glumice Ema Votson, Ema Stoun, Ema Rodžers, ali reč je o puno starijem germanskom imenu koje znači potpun. Na prvom se mestu nalazi u Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Norveškoj, dok je na drugom mestu u Kanadi, a na trećem u Irskoj. Bilo da se piše Emma, Emme ili Ema, ovo ime vole mnogi roditelji i u Srbiji.

5. Izabela
Isabella, Isabela, Isabel ili Izabela je ime sa najviše nadimaka (Izi, Bela, Ela, Eli, Isa…), koji su takođe postali prepoznatljivi. Njegova jednostavnost ga čini popularnim u celom svetu, a najpopularnije je u Engleskoj, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Danskoj, Španiji, Australiji, Švedskoj i Irskoj

izvor:lisa.rs

Pročitajte još i ovo :*

Komentara
Loading...