SAZNAJMO :Kako to da naše telo ne odbaci fetus kao strano telo?

Naša tela prirodno imaju tendenciju da odbace strano telo i naučnici su dugo pokušavali da odgovore na pitanje zašto fetus nije odbijen od žene.

Screenshot_8
U Njujorku istraživaci su nedavno izveli studiju da ispitaju to pitanje. Kada se strano telo otkrije, naš imunološki sistem proizvodi hemokine, koji se vezuju sa drugim ćelijama imunog sistema, i šalju na mestu inflamacije da napadnu uljeza.
Dok je u materici, strano tkivo fetusa dolazi u kontakt sa imunim ćelijama majke, ali ne reaguje na isti način kao što bi reagovao presadjeni organ.
Studija je bila fokusirana na barijeru koja postoji okružujuci fetus i placentu i naziva se decidua, i otkrili su da je tokom trudnoće, decidua podložna genetskim promenama, koje izazivaju imune ćelije da se ne aktiviraju.
Glavni istrazivač je prokomentarisao: Ovo je veoma uzbudljivo otkriće za nas jer daje zadovoljavajuće objašnjenje zasto fetus nije odbijen tokom trudnoće, što je fundamentalno pitanje za medicinske zajednice sa jasnim implikacijama za ljudske trudnoće.

POGLEDAJTE I VIDEO KOJI SMO VAM PREVELI . AKO STE NEŠTO NOVO SAZNALI PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA .

HVALA :*nb95

- Oglasi -

PROČITAJTE JOŠ PAR SUPER TEKSTOVA

SAZNAJMO :Koja je to tačka gde počinje ljudski život?

SAZNAJMO: Šta se dešava u telu tokom porodjaja

SAZNAJEMO : Da li bebe sanjaju u materici? (VIDEO)

 

 

Komentara
Loading...