SAZNAJMO :Kako to da naše telo ne odbaci fetus kao strano telo?

0

Naša tela prirodno imaju tendenciju da odbace strano telo i naučnici su dugo pokušavali da odgovore na pitanje zašto fetus nije odbijen od žene.

Screenshot_8
U Njujorku istraživaci su nedavno izveli studiju da ispitaju to pitanje. Kada se strano telo otkrije, naš imunološki sistem proizvodi hemokine, koji se vezuju sa drugim ćelijama imunog sistema, i šalju na mestu inflamacije da napadnu uljeza.
Dok je u materici, strano tkivo fetusa dolazi u kontakt sa imunim ćelijama majke, ali ne reaguje na isti način kao što bi reagovao presadjeni organ.
Studija je bila fokusirana na barijeru koja postoji okružujuci fetus i placentu i naziva se decidua, i otkrili su da je tokom trudnoće, decidua podložna genetskim promenama, koje izazivaju imune ćelije da se ne aktiviraju.
Glavni istrazivač je prokomentarisao: Ovo je veoma uzbudljivo otkriće za nas jer daje zadovoljavajuće objašnjenje zasto fetus nije odbijen tokom trudnoće, što je fundamentalno pitanje za medicinske zajednice sa jasnim implikacijama za ljudske trudnoće.

- Oglasi -

POGLEDAJTE I VIDEO KOJI SMO VAM PREVELI . AKO STE NEŠTO NOVO SAZNALI PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA .

HVALA :*nb95

PROČITAJTE JOŠ PAR SUPER TEKSTOVA

SAZNAJMO :Koja je to tačka gde počinje ljudski život?

SAZNAJMO: Šta se dešava u telu tokom porodjaja

SAZNAJEMO : Da li bebe sanjaju u materici? (VIDEO)

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...