SAZNAJMO : Šta se dešava u materici ?

0

Devet meseci putovanje i vaša beba je spremna da se rodi.

Screenshot_16

Potrebno je samo 38 nedelja da se iz oplodjene jajne ćelije formira beba beba. Medjutim, mi kažemo da je trudnoća duga 40 nedelja
To je zato što lekari računaju procenjeni datum rodjenja bebe od početka majčine poslednje menstruacije – u proseku, dve nedelje pre oplodnje. Samo oko jedna trećine svih oplodjenih jaja preraste u bebu, većina se izgubi pre nego što bude stara tri nedelje.
Većina trudnica počinje da oseća bebine pokrete negde tokom drugog tromesečja (13-27 nedelja) trudnoće . Ako je vaša posteljica na prednjoj strani materice može potrajati malo duže, jer placenta vas štiti od bebinih udaraca.
Pokušajte da ne budete zabrinuti zbog ovih ranih ili kasnih pokreta jer sve bebe su različite i mame će osetiti pokrete na različitim tačkama prema kraju svog drugog tromesečja.

- Oglasi -

SAZNAJTESAZNAJMO: Šta se dešava u telu tokom porodjaja

Kasnije u trudnoći, vaša beba će zauzeti sav prostor u stomaku. On i dalje treba da se pomera onoliko ćesto kao ranije, a pokreti treba i dalje da budu jaki, ali će se osećati drugačije zbog ograničenog prostora.
Mnoge bebe razvijaju obrazac svojim pokretima, možda budu aktivnije nakon obroka, u rano jutro ili kasno noću. To sve zavisi od bebe do bebe i vi ćete se brzo navići na taj njen tempo.

Jao živote ovaj video je neverovatno prelep 🙂 POGLEDAJTE I PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA

DEVETMESECI.NET

- Advertisement -

Komentara
Loading...