SAZNAJMO: Šta se dešava u telu tokom porodjaja

0

Ovaj video pokazuje sta se tačno dešava u telu majke tokom prirodnog porodjaja. Čitav proces će biti opisan: od prve kontrakcije do porodjaja.

Screenshot_10

Video smo vam preveli na vama je samo da pročitate pogledate , saznate nešto super i važno i uživate 😉

Pre nego što se beba rodi, ona prolazi kroz membranu materice grlića materice, usta materice i porodjajni kanal. Porodjaj uglavnom počinje sa otvaranjem i proširenjem grlica materice.

SAZNAJMO – Ovako izgleda porođaj u vodi: Trudnica u veštim rukama babice! (FOTO, VIDEO)

To ide zajedno sa kontrakcijama da tkiva oko grlića budu mekša i tanja. Vodenjak možda već do tada pukne, ali to se može desiti u kasnijoj fazi porodjaja.

Trudovi su obično nepravilni u početku i nisu mnogo bolni. Tokom vremena kontrakcije postaju češće i jači.

- Oglasi -

Grlić treba da bude 10 cm proširen pre nego što beba krene da izlazi. Tokom završne dilatacija kontrakcije su najjače. Trajanje dilatacije se razlikuje od žene do žene, od položaja bebe i broja porodjaja koje je imala ranije.

Kada je grlić materice u potpunosti proširen, faza guranje počinje. To je kad beba treba da se gura niz porodjajni kanal. Kontrakcije se prebacuju u kontrakcije proterivanju.

Beba obično izlazi glavu prvo i licem na dole. Ako zadnjica izadje prva, beba može da se povredi. Nakon glave sledeća su ramena.

SAZNAJMO – Trendovi u svetu: 7 novih pravila na porođaju

Ako pogledate najširi deo glave, on je pod pravim uglom u odnosu na bebina ramena. Dakle, beba mora da uzme četvrtinu okreta da bi izašla i ramena.Lekar ili medicinska sestra pomaže kod skretanja deteta.

Kada se beba rodi, posteljica sledi. Placenta i membrane tek treba da izadju. Materica ce nastaviti sa kontrakcijama tako da ce placenta početi da kliza ka izlazu.
Od majke će biti zatraženo da gurne jos jednom, da bi i to izašlo.

E AKO STE SVO OVO LEPO PROČITALE SADA POGLEDAJTE I OVAJ DIVAN VIDEO

AKO VAM JE OVO KORISTILO PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA nb95

- Advertisement -

Komentara
Loading...