SAZNAJTE :Istine i zablude o bebama

0

Nekada dobronamerni saveti o brizi oko bebe, koje vam daju prijatelji i rodbina, mogu biti potpuno pogrešni. Savetnik za roditelje dr Ari Braun navodi deset školskih činjenica o roditeljstvu, koje su danas postale samo fikcija.

blog110(pp_w820_h545)

Mit broj 1: Bebe treba kupati svakog dana

Bebe se ne znoje na isti način kao odrasli i nemaju neprijatan miris, tako da je njima potrebno kupanje na svaka dva ili tri dana. Ako je to, ipak, deo vaše svakodnevne rutine, ne zaboravite da hidrirate bebinu kožu odgovarajućim preparatima. PIŠE B92.NET

Mit broj 2: Bebe najbolje spavaju u sobi koja je tiha i zamračena

Dok neka deca zaista imaju lak san, ostalima ne smeta tihi žamor u pozadini i malo svetlosti. Ukoliko naviknete bebu da spava u sobi u kojoj ne vlada apsolutna tišina, to će biti veliki plus za vas jer ćete moći da je stavite da odrema u različitim situacijama.

Mit broj 3: Povišenu temperaturu kod bebe treba skidati uz pomoć alkohola

Utrljavanje alkohola u bebinu kožu neće zaista sniziti povišenu temperaturu. Takođe, ovo je i nebezbedna metoda, jer bebina koža može absorbovati alkohol.
Mit broj 4: Bebu ne treba uzimati kada plače, da ne bi bila razmažena

Bebe mlađe od četiri meseca imaju nekoliko samo-umirujućih strategija. Mališani znaju da se umire sisanjem i vole da su povijeni. Uzimanjem bebe u naručje kada place pokazuje joj da ste uvek tu i da brinete o njoj.

mitovi-beba

Mit broj 5: Bebama treba noću menjati mokre pelene

Urin je sterilan, a pelene su danas dobro upijajuće, tako da je u redu ako ostavite bebu u vlažnoj peleni tokom noći. Međutim, ako je vaša beba predugo u „kakanoj“ peleni može izazvati infekciju urinarnog trakta ili bešike, pogotovu kod devojčica, pa ako „namirišete“ pelenu, promenite je.

Mit broj 6: Od ključne je važnosti svakodnevno sterilisati sve flašice i cucle

Sterilišite flašice i cucle kada ih prvi put izvadite iz pakovanja, ali posle toga je sasvim dovoljno da ih operete vodom i sapunom. Bebe su mnogo više izložene bakterijama u okolini nego onima koje ostaju na dobro opranim flašicama i cuclama.

Mit broj 7: Bebe treba da spavaju na stomaku

Najsigurniji položaj za bebu je spavanje na leđima. U prošlosti, lekari su strahovali da bi bebe mogle da se zagrcnu od malo pljuvačke ako ne leže na stomaku ili na strani, ali današnje studije pokazuju drugačija mišljenja.

Mit broj 8: Dodavanje cerealija u mleko produžava bebin san

Odložite uvođenje čvrste hrane do navršenih četiri ili šest meseci. Istraživanja pokazuju da deca kojoj je uvedena čvrsta hrana pre četvrtog meseca teže spavaju. Takođe, studije su dovele u vezu rano uvođenje čvrste hrane i gojaznosti kasnije u životu.

Mit broj 9: Važno je hraniti bebu po strogom ustanovljenom rasporedu ishrane

Bebe je najbolje hraniti kada to one žele jer njihovi unutrašnji znaci im govore kada su gladne, a kada su site. Postavljanjem rasporeda ishrane možete negativno uticati na urođene navike vaše bebe.

beba-1376244575-10470

Mit broj 10: Deci su potrebne cipele sa jakim đonom

Bebe koriste svoje prste da hvataju površine po kojima hodaju, pa se preporučuje da hodaju bose u zatvorenom prostoru. Da bi prstići ostali bezbedni napolju, bolje je nabaviti cipele koje dobro prijanjaju uz tabane. Pri tom cipele sa teškim i tvrdim đonovima mogu biti previše klizave.

FOTO:shutterstock

AKO VAM SE TEKST DOPAO I KORISTIO VAM JE PODELITE GA I SA VAŠIM PRIJATELJIMA . HVALA :* tball

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online