SEDAM KORAKA ZA SAVRŠEN BRAK !

0

U današnje vreme nije lako sačuvati brak . Sve je manje tolerancije za partnere , vremena ,pažnje i želje za vođenjem ljubavi .

ZAŠTO JE TO TAKO ? ŠTA MOŽETE DA UČINITE PO TOM PITANJU ? 

U nastavku pročitajte savete :

Prisetite se kako ste funkcionisali dok ste bili u vezi 

Nekada ste uživali u svakom trenutku provedenom zajedno, a sad vam se čini da jedino o čemu razgovarate su problemi i svakodnevne brige. To je potpuno normalna pojava, jer sada imate mnogo više obaveza, odgovornosti…

Savet: S vremena na vreme dajte sebi oduška i pogledajte neki film zagrljeni, šetajte držeći se za ruke ili se dogovorite da provedete neko vreme sami kako bi se podsetili šta je ono što najviše volite jedno kod drugo

2. Družite se sa prijateljima 

Neke porodice nisu baš druželjubive i radije vole da provode vreme u porodičnom okruženju, dok druge vole društvo i druženje. Ponekad vam se čak čini da nemate vremena za sebe, a kamoli za druge. Idealno bi bilo naći pravu meru, ne zanemarivati na prvom mestu porodicu, ali ni prijatellje.

Savet: Ukoliko nemate mnogo slobodnog vremena za druženje sa prijateljima, barem se dogovorite da rođendane, godišnjice, praznike provodite zajedno. Takođe, nemojte zaboraviti da ponekad partner želi da se vidi nasamo sa svojim drugovima, a i Vi bi ponekad da same budete sa svojim drugaricama. Što je potpuno u redu!

3.Vodite računa o izgledu 

Parovi često misle da kada su u braku, mogu da se opuste i više ne moraju da razmišljaju kako izgledaju. Nažalost zanemarivanje fizičkog izgleda, a prvenstveno višak kilograma, može da dovede do seksualnih i zdravstvenih problema. Takođe, nekada su zajednički obroci obilniji i sadrže više kalorija, nego što kada biste jeli sami. Vodite da , ali ne opterećujte se toliko ovo je bitno samo zbog vašeg zdravlja . A lepota je žene tamo gde je njena duša .!

Savet: Potrudite da napravite plan zdrave ishrane i napravite kompromis oko izbora namirnica. Eventualno se možete dogovoriti sa svojim partnerom da recimo tri puta nedeljno može da bira šta želi da jede, a da preostala četiri dana Vi odlučujete.

4.Utvrdite sopstvena porodična pravila 

Mladi bračni parovi prvih nekoliko godina pokušavaju da shvate kako bi njihova porodica trebalo da funkcioniše. Obično nisu svesni činjenice da samim ulaskom u brak oni već donose sa sobom iskustva iz sopstvenih porodica – bez obzira da li im se to dopada ili ne.

- Oglasi -

Savet: U braku dolazi do uticaja često različitog vaspitanja dve porodice. U početku braka neminovan je uticaj porodica oba partnera, ali vremenom Vi pravite sopstveni koncept porodice, utvrđujete sopstvena porodična pravila i samo od Vas i Vašeg partnera zavisi kako želite da vaspitate decu i kako biste voleli da funkcioniše vaš brak i porodica.

5.Napravite finansijski plan 

Novac je često glavni razlog rasprava kod parova. Nekada odnosi čak znaju da zahladne zbog finansija, a zanimljivo je da i manjak i „višak“ novca, može biti razlog za svađu. Stoga bi najbolje bilo ove vrste nesuglasica rešiti što pre.

Savet: Dobro bi bilo da napravite mesečni kućni budžet i dogovorite se ko je zadužen za plaćanje računa, koliko je potrebno odvojiti novca za hranu i svakodnevne potrebe, a koliko ostaje za planirane i neplanirane kupovine…

6.Budite aktivni 

Verovatno vam je stalan izgovor sa smanjenu fizičku aktivnost, to što nemate vremena, naročito od kada imate decu. Smanjena fizička aktivnost često dovodi do neraspoloženja, depresije, zdravstvenih problema…

Savet: Pokušajte da pronađete način da se aktivirate svi porodično, recimo zajedničkim šetnjama, odlascima na kupanje… Možete da se odlučite i za neke sportove koji podrazumevaju samo vas dvoje, recimo poput tenisa, badmintona i td…

7.Neka vam seks bude zadovoljstvo a ne obaveza 

Nekada zbog mnogo obaveza na poslu, oko dece, kućnih poslova, parovi zapostavljaju seksualni život. U nekim slučajevima čak nakon rođenja deteta kod supružnika opada želja za seksom.

Savet: Seks bi trebalo da vam bude prioritet, ali ne bi ga trebalo poistovećivati sa obavezama. Takođe, bez obzira koliko ga često praktikujete, važno je da oba partnera budu srećna i zadovoljna.

I ONO NAJVAŽNIJE VOLITE SE , MNOGO SE VOLITE . KO ŠTO KAŽE ONA PESMA : „VOLI ME DANS , VIŠE NEGO JUČE , A MANJE OD SUTRA I SVE TAKO REDOM … NEK LJUBAVI OSTANE U TEBI DA ME VOLIŠ I SA KOSOM SEDOM ! 😉

Iznenadi je čoveče , ne samo kad su joj neki važni datumi . Svaki dan !  Žena se voli svaki dan ! 

Poštujte se , volite se i u dobru i u zlu ne zaboravite zakletve kada ste izgovorili sudbonosno da 😉 

i evo ja Vas takve vidim zauvek zajedno 😉 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...