KAKO DRUGA BEBA MENJA ŽIVOT :Sedam poruka za mame koje čekaju drugu bebu

0

Pa da počnemo!

1. Druga beba može biti potpuno drugačija od prve

Bez obzira radi li se o spavanju, o ishrani ili ponašanju, probajte da ne razmišljati o tome kakvo će Vam biti drugo dete i hoće li se ponašati kao prvo dete??. Ono što ste radili za prvo možda neće uspeti sa drugim detetom . Duboko udahnite i probajte da zaboravite kako ste se ponašali s prvim detetom.  Spisak šta sve trebate da radite s novorođenčetom vrlo brzo će vam se vratiti, ali on ionako neće biti relevantan za drugo dete pa ga možete odmah da ga bacite.Ni jedna trudnoća nije ista , ni jedna beba nije ista i ako se kaže “ Krv nije voda 🙂

Beba će trebati druge stvari od tebe

Već ste mama nekoliko godina i nosite određeno iskustvo, ali biti mama drugi put nekako vas učini drugačijom majkom. Način na koji vas svako vaše dete treba je potpuno jedinstven zbog svoje osobnosti i to se neće promeniti kako vreme prolazi, Vi trebate da budete mama koja svakom vašem detetu odgovora prema njegovoj individualnosti. Trebaćete  malo više da se adaptirate i da budete više fleksibilni, ali ustvari otkri ćete da vi već jeste ono što njima treba .

3. Spavaćete manje. U većini slučaja je tako …

Ne želim da Vas plašim, ali izgubićete dio sna. Nadajmo se da ćete dobiti dete koje je prava mala spavalica  – vi to naravno zaslužujete, ali u stvarnosti većina ljudi nema takvo dete. Takođe imate i veliko dete za koje se morate brinuti, tako ćete biti prilično umorni još neko vreme.

- Oglasi -

Prvo dete će možda postati zahtevno. Pa svako prvo dete zar ne ??

Ako se ustanovi da je druga beba zahtevna (prilično normalno za tek rođenu bebu), vaše starije dete moglo bi da pokaže svoju zahtevniju stranu. Događa se. Njegove potrebe osetićete kao veće jer on ima puno više emocija da pokaže nego maleno novorođenče. Srećom, možete da ga zagrlite i dok hranite bebu. Možete učiniti da se oseća kao poseban veliki dečko, zbog njegove pomoći i posebnih znanja kao stariji brat ima posebne moći. Možda će mu trebati neko vreme da se prilagodi na to da ima brata ili sestru, ali podsetite ga često kako ima posebna znanja i koliko može da učestvuje u svemu

Naoružajte se  dodatnim strpljenjem

Kažu da je strpljenje velika vrlina. To je istina, ali nije uvek lako. Kada se osećate kao jedina žena koja vodi celi show nekad morate ući duboku u sebe kako bi našli zadnje mrvice strpljenja. Ali ono se tamo nalazi. Iako je nekada teško u sebi naći strpljenje. Nastavite da tragate i biće puno lakše za vas.

Bićeš ispunjena kad vidiš koliko se tvoja deca vole ,maze i paze 

Ovo je bilo moje najveće i najugodnije iznenađenje nakon što sam ponovno postala majka. Nisam očekivala da ću biti toliko srećna da imam decu koja toliko vole jedan drugoga (većinu vremena). naravno ponekad to nije tako . Ali većinu vremena, vaša deca će volet jedan drugoga tako jako i tako glasno i biće vam divno dok to budete posmatrali .

TI SI VEĆ SUPER MAMA .SUPER HEROJ .

Već ste neverovatna mama jednog srećnog deteta. Drugo dete je svakako srećno isto tako kao i vi. Bićete ponovno majka i sve proći ponovno, a to će biti isto zahtevno, čudesno i ispunjeno ljubavlju kao što je bilo i prvi put. Čvrsto ih zagrlite, nemojte biti stranci i zapamtite, vi to možete. Vi ste žene , majke lavice !

 

 

 

 

 

 

 

Foto freepik

- Advertisement -

Komentara
Loading...