Shvatila sam da više nisam žena koju moj muž želi, a onda sam promenila sve

0

Ne tako davno, dok sam raspremala ormar, naišla sam na kutiju u kom sam ostavljala pisma. Sela sam na pod i počela sam da čitam jedno po jedno. To su bila ljubavna pisma koja sam pisala svom mužu, Davidu.

Steglo mi se oko srca, a oči su mi se napunile suzama dok sam čitala neke rečenice.„Zdravo, lepoto, kako je moj divni, zgodni, šarmantni, romantični, pažljivi muž?“„Nedostaješ mi toliko da imam utisak da ću poludeti!“Pitala sam se ko je devojka koja ih je napisala.

Čitajući njena pisma, osjetila sam ljubomoru. Ona je bila zgodna, zabavna, romantična i potpuno zaljubljena u mog muškarca! Neka pisma su imala fotografije uz sebe, a druga su zapečaćena poljupcem, ružičastim karminom, a otisak je izgledao kao da je od jučer.

Osetila sam se kao da čitam pisma ljubavnice svog muža, ali to nije bila njegova ljubavnica – to su bila moja pisma, napisana kad sam imala 20 i nešto godina. Bilo me je sramota što je ta djevojka davno nestala, a na njeno mesto je došla anksiozna četrdesetogodišnja majka dvoje dece.

Dave više ne deluje kao da me želi i pored njega se ne osećam poželjno; on mi je sada kao cimer ili prijatelj. Čitajući pisma, videla sam kako je nestala ta djevojka, ona u koju se on zaljubio i koju je oženio. Tracy Shaffer je bila optimistična, uvek se smejala, igrala, pevala i videla je lepotu svuda oko sebe. Tracy Bild je bila mnogo drugačija.

Da li si me prevarila ? Ovakav odgovor posle 50godina braka nije očekivao 🙂

Na neki čudan način, bilo mi je žao Davea. Moj posao je napredovao, trebalo je da brinem od kući i dvoje dece i nisam imala vremena i energije još i za njega. Pisma sam vratila i zaključila sam da sam se mnogo promenila.

Danima sam mislila o tim pismima. Strast i emocije u njima bili su toliko jaki, a meni je bilo dosta toga da stalno budem umorna. Želela sam da imam ono što sam imala i u 20 i nešto godina. Što je još važnije, želela sam da imam ono što smo tada imali moj muž i ja, pa sam odlučila da ponovo potražim tu djevojku koja sam nekad bila.

Prva sam počela više da se zabavljam. Kada sam čistila, igrala sam uz muziku, a traku za trčanje zamenila sam kik-boksom i klupom u parku, pored ljuljaški na kojima su bila moja deca.

30 POZITIVNIH ČINJENICA O BRAKU

Onda sam počela da unosim zabavu u svoj brak. Od igranja u kuhinji do odlaska na zajedničko putovanje, radila sam sve da ponovo oživim naš odnos i počelo je da uspeva. Polako se žena za koju se Dave oženio vratila. Istina je bila da je ona bila sve vreme tu – samo je bila pretrpana obavezama.

Danas nije lako biti žena – poslu nikad kraja. Ali iz ovog iskustva sam naučila da neke stvari treba da budu prioritet. Kada sam Davida stavila na vrh, sve je postalo bolje.

- Oglasi -

Evo još nekoliko stvari koje sam uradila i koje su imale dobar dugoročan uticaj na našu vezu. Probajate ih…

1) DELITE KOMPLIMENTE

Poklonite mu kompliment svakodnevno. To uopšte nije toliko teško. Zahvalite mu se što je nešto uradio umesto vas, pohvalite neki dio njegovog tela, neku njegovu osobinu. Svaka lepa reč je kompliment.

MUŽ, ŽENA I HLEB: Bili u braku ili ne, ovu priču morate pročitati (POUČNA PRIČA)

2) PROVODITE VREME NASAMO

Čak i ako živite zajedno, najvjrovatnije veoma retko ostajete sami jedno s drugim. Jedne noći nedjeljno ostanite sami. Ako nekad ne uspete, bar odvojite 20 minuta za priču na prozoru ili čašu vina u kuhinji uz ples.

3) ZABAVLJAJTE SE!

Kada odvojite vreme jedno za drugo, zabavljajte se. Nemojte da gledate filmove i da idete na večere. Isprobajte nove i zanimljive stvari, sve za šta imate mogućnosti.

4) STVORITE NOVE NAVIKE

Stvorite zajedno nove navike, nešto u čemu ćete učestvovati kao dvočlani tim, nešto što će vam postati slatka rutina.

Nemojte da mislite da sve vi radite. Vi ste samo pokretač, ali i on je učesnik. Spasite svoj brak i uživajte u njemu.

(Žena.blic.rs/DEPO)

Zašto današnji brakovi pucaju – mnoge žene će se prepoznati…

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...