SJAJNA VEST Beba od 17 dana izlečena od korona virusa i to BEZ LEKOVA I TERAPIJE

0

Novorođenče iz Vuhana staro 17 dana, kome je infekcija korona virusom KOVID-19 otkrivena neposredno nakon što se rodilo u Vuhanu, oporavilo se bez terapije i u petak je otpušteno iz bolnice u Vuhanu.

Kako su javili kineski mediji, devojčica je najmlađi pacijent koji se do sada oporavio od virusa. Beba je premeštena u Dečju bolnicu u Vuhanu istog dana kada ju je rodila pacijentkinja zaražena virusom, prenosi “Pipls dejli”. Ubrzo potom je otkriveno da i sama beba ima virus.

Devojčica Sjao Sjao imala je infekciju respiratornih organa i blaže oštećenje srčanog mišića – saopštio je dr Ceng Lingkong, direktor Odeljenja za neonatologiju bolnice.

Pošto joj simptomi nisu bili očigledni, lekari su odlučili da joj ne daju antibiotike i pustili su je da se sama oporavi.

- Oglasi -

– Nije imala vidljive teškoće s disanjem, nije kašljala, niti je imala povišenu temperaturu, zbog toga smo joj samo dali lek za srce – rekao je dr Ceng za državni servis CCTV.

U bolnicu je puštena u petak uveče, nakon što su tri uzastopna testa pokazala da je negativna na virus. Dr Ceng kaže da se beba potpuno oporavila od virusa, ali i od bolesti srca.

Čak–  je porasla i dobila na težini – rekao je on.

Lekari u Kini strahovali su da infekcija može da se prenese s majke na bebu u materici. Ranije ovog meseca, bebi koju je rodila pacijentkinja zaražena novim korona virusom dijagnostikovana je smrtonosna bolest 30 sati nakon što se rodila u Vuhanu.

Ovo je opomena da obratimo pažnju na mogućnost nove putanje prenošenja zaraze korona virusom – vertikalni prenos sa majke na bebe – rekao je tada dr Ceng.

Novi korona virus usmrtio je 2.592 osobe u Kini, dok je njime zaraženo oko 77.000. Najstariji pacijent je 96-godišnja žena, koja se oporavila od bolesti posle tri dana lečenja na odeljenju Intenzivne nege. Širom sveta, od Covid-19 umrlo je najmanje 2.628 ljudi, zaraženo je više od 79.700, a proširio se na dvadesetak zemalja.

Foto freepik
Autor/Izvor blic

- Advertisement -

Komentara
Loading...