SKRAĆEN PROLEĆNI RASPUST: Proba male mature posle Vaskrsa

0

Odlučeno: Neradni dani biće od 17. do 20. aprila, dok će ostalim danima
redovno ići nastava putem televizije

Prolećni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola, umesto deset dana, trajaće četiri dana, a nakon Uskrsa biće organizovana onlajn proba male mature, poručio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

- Oglasi -

Školskim kalendarom predviđeno je da prolećni raspust traje od 11. do 20. aprila, a ministar kaže da je u vanrednim okolnostima nepotrebno prekidati nastavu koja je organizovana na daljinu, te da je u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić napravio izmenu školskog kalendara, pa će neradni dani biti od 17. do 20. aprila, dok će ostalim danima redovno ići nastava putem televizije.

– Svi će imati pauzu od četiri dana za verske praznike. Za hrišćanski deo to su Veliki petak, subota, Vaskrs i vaskršnji ponedeljak. Ta četiri dana će biti emitovani sadržaji iz verske nastave – rekao je Šarčević i dodao da time želi da se nastavi kontinuitet nastave na daljinu.

U dopisu koji je prosleđen direktorima osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji navedeno je da dane predviđene za raspust treba iskoristiti za učenje i da bi prekidanje nastave na daljinu bilo na štetu učenika.

Foto freepik
Autor/Izvor kurir

- Advertisement -

Komentara
Loading...