PRIČA MAME MILENE :Porodjajne slatke muke :)

0

Draga evo šaljem moju priču po dogovoru ali sa malim zakašnjenjem, razumećete ipak moja princezica iziskuje malo više mog vremena .

13412954_1074386565975389_7157161705849494638_n

foto.privatna arhiva mame Milene

Pa ovako je to bilo…
Porodjaj – strašna iskustva, priče o bolovima, strah. Tokom devet meseci, mog najlepšeg perioda života, naslušala sam se I nagledala svačega. Ne kritikujem nikoga, svačije je iskustvo drugačije, mada meni tudje nikada nije pomoglo.  Ohladila sam glavu I rešila, idem kroz ovo sama ne slušam nikoga. I nisam pogrešila.

Trudnoću nisam osetila. Kretala sam se više nego ikada, radila čak I neverovatne stvari u 9 mesecu (krečila, nosila stvari, čistila, radila poljoprivredu ama baš sve  ) hranila se kao I pre trudnoće, uživala u svim seksi igralijama sa svojim suprugom. Zaista mi ništa nije smetalo. Nisam imala mučnine, gorušicu I sve ostalo što prati takvo stanje.

Termin mi je bio 2 maj  Isčekivala sam taj dan kao nikada ništa do tada. I dočekala ali.. ništa se nije desilo. Ni traga od bolova. Odlučila sam da sačekam, da se ne opterećujem datumima. Dani su prolazili jedan za drugim. Odlučujem 10 maja da sutra moram da posetim lekara, da se ovo isuviše odužilo. Medjutim baš kada sam rešila da posetim lekara tu noć počinju da me bude čudni bolovi. Onako blagi. Nisam im pridavala značaju jer ipak prosto nisam znala šta I kako ide.

Bolovi su trajali cele noći. Ujutru sam ispratila supruga na posao I nisam želela da ga plašim. Prećutala sam mu. Skuvala sam sebi kafu I krenula da planiram sebi dan. Kao I svaka žena kuća, hrana, ljubimci. Krenula sam jedno po jedno. Bolovi su bili sve jači. Već je bilo podne. Ručak pri kraju, kuća blista. Puštam muziku da olakšam sebi. Sada su to već bili ozbiljni bolovi. Nisam se uplašila ali mi nije bilo svejedno. Pozvala sam supruga I rekla mu da se ne plaši ali da mislim da sam dobila bolove I da bi trebao doći malo ranije sa posla.

Ja sam se istuširala, sredila jer sam postala svesna da je porodjaj sve bliži. Suprug je bio brži od munje. Spremila sam se i u pola 3 eto nas na ginekološkom odeljenju. Priključuju me na ctg , primete bolovi jaki. Pregledaju me ja prvorotka,  otvorena već 3 ipo prsta. Bilo im je čudno što Ja nisam skidala osmeh sa lica I nijedan znak nisam pokazivala da imam bolove. Ali Ja sam sama sebi bila snaga. Pa pobogu idem da da se poradjam, nisam bolesna. Za par sati ču svoju devojčicu držati u rukama. Par sati, tako sam mislila. Zapravo nisam očekivala da će se stvari isuvise brzo odvijati.

Presvukla sam se, klistirali me I savetovali da šetam kako bih se brže otvorila. Bolovi jaki, Sve jači. Šetam. U 17:45 rešim da pozovem doktorku da me pregleda. Nakon pregleda doktorka me stavlja na sto u 6 sati. Nisam znala kako da se napnem, zapravo to ni jedna prvorotka ne zna dok ne doživi  .

Porodila sam se bez ičega. Sasvim i potpuno prirodno. Nikakve anestezije, lekovi, inekcije, infuzije.
Nakon 25 minuta, tačnije u 6 I 25 na svet dolazi moja „mala“ princezica od 4070 gr I 55 cm. Ja presrećna, porodjaj savršen. Slušala sam svoje telo I upravljala se po njemu. Ipak to sve priroda opravlja. Ja sam prošla sa desetak konca. Zašto? Pa moja devojčica je htela požuriti I izaći napolje što pre pa je pošla sa ramenom I ručicom zajedno pa me je pocepala. Ali Sve to zaista je bilo nebitno onog trena kada su mi na moje grudi spustili moju Ninu.

Izašle smo iz bolnice posle 3 dana. Moj oporavak je trajao svega deset dana. Rana zarasla savršeno, konce skinuli posle nedelju dana. Ja kao nova. Samo nikad srećija jer sada sam bila bogatija za jedan novi život.

Želim da poručim svim budućim mama da zaista ne slušaju komentare I iskustva drugih mama. Svaka od nas je posebna na svoj način. Nemamo svi isti prag tolerancije bola. Neki smo veći, neki manji junaci. Ali sve to preživimo. Ipak smo I mi za to stvorene I odredjene. Da budemo mame I nečiji heroji!
Srdačan pozdrav od Ninine mame Milene.line9

Hvala mama Mileni na priči zaista sam srećna što je uz tekstove koje je čitala uspela sve da prebrodi i ode u porodilište sa osmehom na licu :* Maloj Nini želim divno i bezbrižno detinjstvo

autor priče : mama Milena

izvor:devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Drugi su čitali o ove priče

Komentara
Loading...