Moja dva porodjajna iskustava : Komedija -smeh do suza

Pozdrav, drage mame. Evo da podelim i ja sa vama moja dva porodjajna iskustva.

Screenshot_1PRIVATNA ARHIVA . mame Dude

Sa prvim sinom, počinje mene oko 18h da probada u ledja. Prva pomisao, gde me spiči promaja?! S obzirom da je termin za 7 dana ne opterećujem se i čekam da mi pukne vodenjak pa da odem u Ks. Poučena iskustvom od pre 7 dana, gde sam dobila lažne bolove i bila otvorena 2 prsta, ležala dva dana i ništa. Pregledalo me je njih…ni sama ne znam koliko na po pola sata, čini mi se da me samo čistačica nije pregledala. Boli, peče dole ubija. Svaki pregled meni noge drhte i ne mogu da se opustim. Kažu oni da idem kući, neću još. Jeee srećaaa, radost. Bežim iz porodilišta i ne okrećem se.

- Oglasi -

Umesto da mi pomognu oni me dole uništili od pregleda. Elem, da nastavim. Posle nekog vremena opet me probadaju ledja. Pa opet…Zovem muža da dolazi kući. Došao on a meni se ne ide dole dok ne pukne vodenjak, čini mi se umreću od pregleda opet. Zovem doktorku ona mi preporučuje da idem jer do porodilišta ima 50km. Ok. Spakovala se ja, ne žurim. Znajući da muž neće mrdnuti dok se ne porodim, pakujem ja njemu ćebe i jastuk da spava u kolima. Polazi sa nama i njegova sestra.

Krećemo u 21 h. U kolima atmosfera extra, muzika…kontrakcije već kreću na 10 min, dok smo stigli već su bile na 5. Sreća radi moja dr. noćnu. Stižemo mi, vrata zaključana moja zaova zvoni par puta. Izlazi sestra i pita šta je hitno? Kako šta je hitno, poradja se žena- osbrusi joj ova. Pa šta ako se poradja- reče sestra. Smilova se i odvede me u sobu za pregled. Čim je došla moja dr. ona promeni ploču. Sva fina i ljubazna. Krava po mom mišljenju. Kaze dr. četiri prsta to je već porodjaj.

Odvedoše me na sprat, kreće šurenje sa brijačem još pre 20god, moj deda sa tim istim šuri svinje. Klistiranje i indukcija. Dišem ja plitko a brzo čim kre kontrakcija, u početku ne behu jake al sve jače i jače. Kreće atandardni ritual kad naidju, prvo za čelo se hvatam, pa za kosu na kraju za šipku iznad glave. Oće babica da me pregleda a meni drhte noge, ne dam i tačka. Jedva me ubedi žena da me pregleda, u tom trenu psujem muža da je on za sve kriv. Hehe, a koja nije. Puče vodenjak. Odvedoše me u salu, a sala haos. Ja sve mislia to kao u filmovima. Ma kakvi. One samo metnule rukavice i to je to.

Pričaju one neke svije priče, ogovaraju druge trudnice. Digla dr nogu na one stepenice pored kreveta, jedna ruka na boku a drugom meni širi grlić. Ljudi izgledalo je kao da odsrafljuje nešto. Dva napona i izlazi moj junak od 3650gr i 51 cm , dva šava i to je to.
DRUGI PORODJAJ MAME DUDE

Sa drugim sinom, januar, zima,sneg…termin 25-tog. Tu trudnoću sam jedva izdržala s obzirom da je razlika godinu ipo izmedju njih. Molim Boga da se već jednom porodim, ne mogu ništa da uradim. 13 januar, odem ja kod dr da joj pokažem rezultate krvi i sećera, i pričam da imam povećan sekret. Osećam ja još u čekaonici da me nešto gura al mi se ne kaki i kuliram ja. Pregleda ona mene i kaže idi ženo za Ks otvorena si 3 prsta. Ok! Zovem muža da dodje kući, sreća keva bila tu pa mi čuvala starijeg. Polako ja prvo u prodavnicu da kupim namirmice i za kasom kreće prva kontrakcija. Pita me kasirka, jel ti dobro? Ma jeste, reko joj, samo imam kontrakcije. Pogleda me žena u čudi i kaze, aman idi u porodiliste puati hleb i mleko. Kako da pustim, kazem joj, a starije dete treba da jede nešto.

Polako se dovučem do kuće, istuširam, obrijem koliko sam mogla samo da me ne bi opet šurili dole sa onim brijačem. Stiže svekar i mu i u 11h krećemo. Usput stali da operemo auto, ne žurim se ja nigde samo da me ne pregledaju dole opet. I dan danas imam traumu od pregleda. Stižemi u 12h, ja dajem uput kaže sestra imaš još 12 dana do termina. Znam ha, al beba ne zna. Čekah ja tu sat vremena da me prozovu, i ne pada mi napamet da se bunim, napominjem samo da me ne pregledaju često. Izlazi sestra, kaže ti si još tu.

Ode do ordinacije i izlazi, kaže mi da udjem. Dr pregleda 5 prstiju. Spremim se ja, već sada sve znam. Čekam 20 min da sidje neko da me odvede u sobu. Čekam i ne bunim se odgovara. Kontrakcije sve češće ali prijatne. Milina ih imati takve. Dolazi sestra i krećemo.

Piram je, jel treba neke lekove muz da dones? Ona me pogleda i kaže nisu vam dali? Udje unutra i dade mu cedulju šta da uzme. Ja na sprat kad eto novog problema. Dreknu sestra što mi nisu radili dole uz i ctg. Kako da je primimo bez toga. Mislim se u sebi, extra još čekanja bez pregleda.

Aj odvede me ona u porodjanu salu na ctg, i da me pregleda. Stisnula se ja, ona kaže ruka me boli koliko si se stegla. Jbg sestro, iskustvo od predhodnog porodjaja. Aj spremi me sestra da uz al opet nema ko da me odvede. Dodje neko posle par minuta i odvedoše me kod dr. U ordinaciji nema niko. Čekam ja pola sata. Šetam se i uživam u kontrakcijama. Dolazi dr, kaže ima obraze i 4kg. U jbt pomisim ala si ti cičao. Sedam prstiju otvorena. U 14:45 stavljaju me na indukciju i stvaili klistir. Ne leži vrazž, kažem ja ide mi se u wc, isključi ona odem ja do wc i pogledam ka sali jedna se poradja.

Od prijatnih bolova krecu baš baš jaki bolovi. Posle 5 min osećam ja gura nešto iz mene i to jako. Dolazi babica, pregleda i kaže idemo u salu. Jedva se popeh na sto od bolova. Odmah kreće guranje i puče vodenjak, i to u mlazu, sve oko stola.

Dohvati sestra čaršav i obrisa a ja bih da puknem od smeha. Drugi napon, treći i eto ga, moj drugi junak od 3820gr i 49cm. Vrišti kao konj hehe.

Eto takva su moja iskustva i svakome bi ih poželela. Možda deluje malo napucano ali tako je bilo. Porodih se ja čekajući. Ko se poradjao u Ks zna sve kako je dole. Pozz svima i puno sreće.line9

Hvala našoj dragoj čitateljki mama Dudi što je svoju priču iznela na jako šaljiv i pozotivan način da bi vas što više ohrabrila a ono malo bolnije je ipak sačuvala za drugi put .

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

izvor.devetmeseci.net

PODELITE DALJE :*  HVALA

Drugi su čitali i ove priče

 

 

Komentara
Loading...